Posti_sustis_header_2000x800_aikajana

Investoimme kuljetuskalustoomme vähintään
100 M€

trackToimitamme jo nyt eniten fossiilivapaasti kuljetettuja paketteja Suomessa – yli 10 miljoonaa vuodessa, ja määrä on nopeassa kasvussa.

  • Ajoimme 12,6 miljoonaa kilometriä sähköllä ja uusituvilla polttoaineilla vuoden 2021 aikana.
  • Meillä on Suomen suurin biokaasurekkalaivue – 29 LBG-rekkaa.
  • Käytössämme on pari sataa sähköpakettiautoa ja ensimmäinen täyssähkökuorma-auto otetiin käyttöön 2021.
  • Lisäksi meillä on kaikkiaan lähes 2000 kevyttä sähköistä ajoneuvoa skoottereista sähköpyöriin.

Olemme tehneet uuden puhtaan kuljetuskaluston tiekartan, joka sisältää suunnitelman jopa tuhansien uusien sähkö-, biokaasu- ja vetyautojen käyttöönotosta seuraavan kahdeksan vuoden kuluessa. 

Aiomme uudistaa koko kuljetuskalustomme vuoteen 2030 mennessä. Tällöin tuhannet automme kulkevat vain uusiutuvalla energialla, eli sähköllä, biokaasulla tai vedyllä.

 

Kohti maailman vastuullisinta logistiikkaa

Posti oli maailman ensimmäinen logistiikkayhtiö, jonka päästöjen nettonollatavoitteen Science Based Targets initiative hyväksyi keväällä 2022. Itse asiassa olemme edelleen ainoa. Pian emme voi enää olla: tiedeyhteisö nimittäin sanoo, että jokaisen yhtiön on sitouduttava nettonollaan mahdollisimman pian. Haluamme kaikki mukaan – vietä hetki kanssamme ja lue lisää matkasta kohti maailman vastuullisinta logistiikkaa.

HubSpot Video

 

Tule mukaan webinaareihimme

Miten ilmastokriisi ja luontokato vaikuttavat yrityksiin? Miksi jokaisen yrityksen kannattaa panostaa sosiaaliseen vastuuseen? Syksyn webinaarisarjamme syventyy vastuullisuusteemoihin yhdessä vaihtuvien asiantuntijavieraiden, omien asiantuntijoidemme ja sinun kanssasi. Keskustelemme webinaareissa siitä, mitä juuri nyt itse teemme sekä missä maailmalla eri teemojen suhteen mennään.

Mikä on hiilikädenjälki?

Yhdenvertaisuus yrityksessä

Päästölaskennalla kohti nettonollaa

Yritykset luontokadon ratkaisijana

#unCO2boxing

Kutsumme kaikki matkalle kohti maailman vastuullisinta logistiikkaa! Kuljetaan sinne yhdessä, yksi paketti kerrallaan.

HubSpot Video

 

HubSpot Video

 

Työmme on huomioitu Suomessa ja maailmalla

sbt

SBTi on hyväksynyt Postin ilmastotavoitteet. Postin nettonollatavoitteet hyväksyttiin ensimmäisenä Suomessa, globaalisti ensimmäisenä toimialalla sekä kaikkiaan ensimmäisten 17 yrityksen joukossa.

platinium_small

Ecovadis antoi jälleen vastuullisuustyöllemme parhaan mahdollisen sijoituksen, platinamitalin. Pisteillä 82/100 Posti on kaikista maailman yrityksistä parhaan 1% joukossa.

financial times 2022

Toukokuussa Posti valittiin Financial Timesin Europe's Climate Leaders 2022 -listalle. Listalla on kaikkiaan 400 yritystä, joista 20 Suomesta.

alan johtaja 2022

Suomalaiset kuluttajat valitsivat Postin vastuullisimmaksi paketti- ja logistiikkabrändiksi vuoden 2022 Sustainable Brand Index™ -tutkimuksessa. 

World Sustainability Awards 2021-1

Lokakuussa 2021 saavutimme voiton arvostetussa World Sustainability Awards -vastuullisuuskilpailussa päästövähennysten sarjassa. Syksyllä 2022 pääsimme samassa kilpailussa finaaliin Profit with Purpose -sarjassa.

finance

Vastuullisuusraportit

Kerromme vuosittain ilmestyvässä vastuullisuusraportissamme, mitä teimme vastuullisuuden edistämiseksi niin ilmaston, henkilöstön kuin muidenkin tärkeiden osa-alueiden osalta. Seuraamme yritysvastuutyömme tuloksia ja raportoimme niistä GRI:n mukaisilla mittareilla.

Tutustu vastuullisuusraportteihimme:

Vastuullisuusraportti 2018
Vastuullisuusraportti 2019

Vastuullisuusraportti 2020

 

Yli sata vuotta monimuotoisuus- ja yhdenvertaisuustyötä

Postilla on pitkä historia tasa-arvoisen, yhdenvertaisen ja erilaisia ihmisiä arvostavan työyhteisön ja yhteiskunnan rakentajana. Posti on tehnyt tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyötä yli sata vuotta. Vuosien varrella teemat ovat muuttuneet, edustaen aikaansa.

Tutustu artikkeliin, jossa kerromme monimuotoisuus- ja yhdenvertaisuustyömme historiasta sekä miten sitä edistetään tällä hetkellä.

 

article1

Postin vihreät kuljetuspalvelut – yhdessä kohti nollapäästöjä

 

  • Postin kuljetuspalvelut ovat fossiilittomia 2030 mennessä.

  • Yritysasiakkaillamme on mahdollisuus ostaa rahtikuljetuksensa täysin fossiilittomiksi 1.1.2023 alkaen Vihreä rahti -lisäpalvelulla, joka perustuu massataselaskentaan.

  • Yritysasiakkaamme saavat yksityiskohtaisen päästöraportin kaikista kuljetuksistaan.

Ota yhteyttä, kerromme lisää!

 

Kyllä, haluan kuulla lisää Postin vihreistä kuljetuspalveluista.

 *Postin tieteeseen pohjautuvat, SBTi:n validoimat ilmastotavoitteet: Vuoteen 2030 mennessä Posti vähentää kasvihuonekaasupäästöjään (scope 1, 2 & 3) 50 prosentilla vuoden 2020 tasosta. Posti aikoo päästä tavoitteeseen olemalla nollapäästöinen oman toiminnan (scope 1 & 2) osalta sekä saavuttamalla sataprosenttisesti fossiilivapaat tiekuljetukset myös kumppanien osalta vuoteen 2030 mennessä. Vuoteen 2040 mennessä Posti on kaiken toimintansa osalta (scope 1, 2 & 3) nettonollassa.