Tervetuloa Postin vastuullisuus-webinaareihin

 

26.4. klo.9 Missä mennään viher- ja vastuullisuusväittämien regulaatiossa?

23.5. klo.9 Työkalut yritysten luontovaikutusten arviointiin

 

HubSpot Video

Katso vastuullisuuswebinaarien tallenteita

Vastuullisuuswebinaarimme käsittelevät moninaisia päivänpolttavia teemoja kestävyyden ympärillä. Edellisissä webinaareissamme olemme puhuneet muun muassa päästöraportoinnista, ilmastokriisin ja luontokadon vaikutuksista yrityksiin ja siitä, miksi jokaisen firman kannattaa panostaa sosiaaliseen vastuuseen. Alta löydät tallenteet tilaisuuksista.

New international emission standard

Kuinka välttää viherpesua?

Mikä on
hiilikädenjälki?

Yhdenvertaisuus yrityksessä

Päästölaskennalla kohti nettonollaa

Yritykset luontokadon ratkaisijana

Posti ja WWF kolmivuotiseen yhteistyöhön luonnon monimuotoisuuden hyväksi

juha_taskinen_wwf

8.3.2023

Julkistimme maailman luontopäivänä 3. maaliskuuta kolmivuotisen yhteistyön WWF Suomen kanssa. Haluamme edistää tieteeseen pohjautuvia käytännön ratkaisuja luontokadon ehkäisemiseksi.

 

Uusi kansainvälinen kuljetusten päästölaskennan ohjeistus julkistettu

uusi standardi paastolaskentaan

18.1.2023

Maailman talousjärjestön WEF:n vuotuisessa kokouksessa Davosissa on julkistettu ohjeistus yksittäisen lähetyksen koko kuljetusketjun päästöjen raportointiin.

Uusi kansainvälinen päästöstandardi koskee isoa osaa yrityksistä. Yksittäisen lähetyksen koko kuljetusketjun päästöjen raportointiin ei ole aiemmin ollut selkeitä sääntöjä – nyt tuore kansainvälinen ohjeistus on vihdoin saatavilla. Se auttaa kaikkia kuljetusyrityksiä sekä kuljetusten käyttäjiä, kuten verkkokauppoja, päästöjen raportoinnissa sekä tavaraliikenteestä aiheutuvien päästöjen vähentämisessä.

Mukana kehitystyössä on ollut Maailman talousjärjestö WEF, konsulttiyhtiö McKinsey sekä yli 30 kansainvälistä organisaatiota suurista kaupan alan toimijoista ja valmistajista kansainvälisiin kuljetusyrityksiin. Suomesta kehitystyössä mukana on ollut Posti. Ryhmän tavoitteena on edesauttaa nettonollapäästöihin pääsemistä selkeän ohjeistuksen avulla.

Helmikuun webinaarissa kerromme mitä uusi standardi tarkoittaa ja miten sitä sovelletaan käytännössä. Ilmoittaudu webinaariin. 

 

Postin kotiin kuljetettavat paketit jaetaan sähköautoilla Helsingin lisäksi nyt myös Turussa, Tampereella, Espoossa ja Vantaalla

MicrosoftTeams-image (1)-2

10.1.2023

Yksi konkreettinen uudistus, jonka lisääntyvä sähköinen kalusto mahdollistaa, on täysin sähköisellä kalustolla tehtävän pakettien kotiinkuljetuksen laajeneminen Helsingin lisäksi Espooseen, Vantaalle sekä suureen osaan Turkua (20-alkuinen postinumeroalue) ja Tamperetta (33-alkuinen postinumeroalue).

Posti käynnisti vuonna 2021 toimintamallin, jossa paketin vastaanottaja saa tarkan ajan ja reaaliaikaisen karttaseurannan toimitukselleen. Samassa yhteydessä kotiin kuljetuksia, joissa on käytössä tarkentuva toimitusaika ja karttaseuranta, aloitettiin tekemään Helsingissä 100-prosenttisesti sähköautoilla. Nyt vastaava sähköautoilla jakelu siis laajenee edellä mainituille alueille.

 

Investoimme kuljetuskalustoomme vähintään
100 M€

track

27.10.2022

Toimitamme jo nyt eniten fossiilivapaasti kuljetettuja paketteja Suomessa – yli 10 miljoonaa vuodessa, ja määrä on nopeassa kasvussa.

  • Ajoimme 12,6 miljoonaa kilometriä sähköllä ja uusituvilla polttoaineilla vuoden 2021 aikana.
  • Meillä on Suomen suurin biokaasurekkalaivue – 29 LBG-rekkaa.
  • Käytössämme on pari sataa sähköpakettiautoa ja ensimmäinen täyssähkökuorma-auto otetiin käyttöön 2021.
  • Lisäksi meillä on kaikkiaan lähes 2000 kevyttä sähköistä ajoneuvoa skoottereista sähköpyöriin.

Olemme tehneet uuden puhtaan kuljetuskaluston tiekartan, joka sisältää suunnitelman jopa tuhansien uusien sähkö-, biokaasu- ja vetyautojen käyttöönotosta seuraavan kahdeksan vuoden kuluessa. 

Aiomme uudistaa koko kuljetuskalustomme vuoteen 2030 mennessä. Tällöin tuhannet automme kulkevat vain uusiutuvalla energialla, eli sähköllä, biokaasulla tai vedyllä.

 

Kohti maailman vastuullisinta logistiikkaa

Posti oli maailman ensimmäinen logistiikkayhtiö, jonka päästöjen nettonollatavoitteen Science Based Targets initiative hyväksyi keväällä 2022. Itse asiassa olemme edelleen ainoa. Pian emme voi enää olla: tiedeyhteisö nimittäin sanoo, että jokaisen yhtiön on sitouduttava nettonollaan mahdollisimman pian. Haluamme kaikki mukaan – vietä hetki kanssamme ja lue lisää matkasta kohti maailman vastuullisinta logistiikkaa.

HubSpot Video

 

Työmme on huomioitu Suomessa ja maailmalla

sbt

SBTi on hyväksynyt Postin ilmastotavoitteet. Postin nettonollatavoitteet hyväksyttiin ensimmäisenä Suomessa, globaalisti ensimmäisenä toimialalla sekä kaikkiaan ensimmäisten 17 yrityksen joukossa.

platinium_small

Ecovadis antoi jälleen vastuullisuustyöllemme parhaan mahdollisen sijoituksen, platinamitalin. Pisteillä 82/100 Posti on kaikista maailman yrityksistä parhaan 1% joukossa.

financial times 2022

Toukokuussa Posti valittiin Financial Timesin Europe's Climate Leaders 2022 -listalle. Listalla on kaikkiaan 400 yritystä, joista 20 Suomesta.

alan johtaja 2022

Suomalaiset kuluttajat valitsivat Postin vastuullisimmaksi paketti- ja logistiikkabrändiksi vuoden 2022 Sustainable Brand Index™ -tutkimuksessa. 

World Sustainability Awards 2021-1

Lokakuussa 2021 saavutimme voiton arvostetussa World Sustainability Awards -vastuullisuuskilpailussa päästövähennysten sarjassa. Syksyllä 2022 pääsimme samassa kilpailussa finaaliin Profit with Purpose -sarjassa.

finance

Vastuullisuusraportit

Kerromme vuosittain ilmestyvässä vastuullisuusraportissamme, mitä teimme vastuullisuuden edistämiseksi niin ilmaston, henkilöstön kuin muidenkin tärkeiden osa-alueiden osalta. Seuraamme yritysvastuutyömme tuloksia ja raportoimme niistä GRI:n mukaisilla mittareilla.

Tutustu vastuullisuusraportteihimme:

Vastuullisuusraportti 2018
Vastuullisuusraportti 2019

Vastuullisuusraportti 2020

 

Yli sata vuotta monimuotoisuus- ja yhdenvertaisuustyötä

Postilla on pitkä historia tasa-arvoisen, yhdenvertaisen ja erilaisia ihmisiä arvostavan työyhteisön ja yhteiskunnan rakentajana. Posti on tehnyt tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyötä yli sata vuotta. Vuosien varrella teemat ovat muuttuneet, edustaen aikaansa.

Tutustu artikkeliin, jossa kerromme monimuotoisuus- ja yhdenvertaisuustyömme historiasta sekä miten sitä edistetään tällä hetkellä.

 

article1

Postin vihreät kuljetuspalvelut – yhdessä kohti nollapäästöjä

 

  • Postin kuljetuspalvelut ovat fossiilittomia 2030 mennessä.

  • Yritysasiakkaillamme on mahdollisuus ostaa rahtikuljetuksensa täysin fossiilittomiksi jo nyt alkaen Vihreä rahti -lisäpalvelulla, joka perustuu massataselaskentaan.

  • Yritysasiakkaamme saavat yksityiskohtaisen päästöraportin kaikista kuljetuksistaan.

Ota yhteyttä, kerromme lisää!

 

Kyllä, haluan kuulla lisää Postin vihreistä kuljetuspalveluista.

 *Postin tieteeseen pohjautuvat, SBTi:n validoimat ilmastotavoitteet: Vuoteen 2030 mennessä Posti vähentää kasvihuonekaasupäästöjään (scope 1, 2 & 3) 50 prosentilla vuoden 2020 tasosta. Posti aikoo päästä tavoitteeseen olemalla nollapäästöinen oman toiminnan (scope 1 & 2) osalta sekä saavuttamalla sataprosenttisesti fossiilivapaat tiekuljetukset myös kumppanien osalta vuoteen 2030 mennessä. Vuoteen 2040 mennessä Posti on kaiken toimintansa osalta (scope 1, 2 & 3) nettonollassa.