Posti Katudata - Määritämme tieomaisuutesi kunnon puolestasi

Palvelu tiestösi kunnon kartoitukseen 

Katudata-palvelulla tuotamme käyttöösi tilannekuvan katujen ja teiden vaurioista. Sen avulla voit tehostaa kunnossapidon toimenpiteitä vähentäen omia tiestötarkastuksia.

Palvelu tarjoaa käytettäväksesi videoarkiston tiestöstäsi. Lisäksi konenäön analyysin avulla pureudut tiestösi ongelmakohtiin helposti - digitaalisesti.

Tiedot ovat hyödynnettävissä tieomaisuuden arviointiin, korjausvelkalaskentaan sekä korjaustoimenpiteiden suunnitteluun.

 

Posti Katudata -tilannekuvapalvelu kerää tietoa katujen ja teiden kunnosta Postin päivittäisten jakelu- ja kuljetusajojen yhteydessä.

Tallennetusta videomateriaalista havainnoidaan konenäön avulla esimerkiksi:

  • Teiden pintavauriot
  • Liikennemerkit
  • Ajo-olosuhteet

 

ASIAKASTARINAT

 Imatra, Espoo ja YIT


Kadut kuntopuntarissa

Postin Katudata-palvelua käytettiin kesällä 2018 apuna Imatran katuverkoston kuntokartoituksessa. Palvelu keräsi myös tietoa liikennemerkkien määrästä ja sijainnista katujen varsilla. Kartoituksessa kerätty tieto luo perustaa muun muassa kaupungin tulevien asfaltointitöiden suunnittelulle.

”Imatralla etenkin pääväylät uraantuvat, koska niillä ajetaan paljon. Jos tietyn kadunpätkän urasyvyydeksi on yhtenä vuonna todettu sentti ja seuraavana puolitoista, voidaan analysoida, että viimeistään kahden vuoden päästä koko pätkä pitää päällystää tai urapaikata", kertoo Mitra Imatran Rakennuttaja Oy:ssä infrarakentamisesta vastaava Henry Tapiola. Lue lisää >>

Ajantasainen data tehostaa kunnossapitoa

Espoossa Postin ja muiden ulkoisten toimijoiden tuottama tieto teiden kunnosta ja keliolosuhteista on avainasemassa kunnossapidon prosessien tehostamisessa sekä hankkeiden resursoinnissa ja ohjauksessa.

"Ajantasaisen etävalvonnan ansiosta kaupungilla on parempi näkyvyys teiden kuntoon, ja näin voimme korjata niitä nopeammin", kertoo Espoon kaupungin infrapalvelupäällikkö Toni Korjus.  Lue tästä lisää Espoon kaupungin kokemuksista ja kehittämissuunnitelmista >>.

"Digitalisaatio ohjaa tulevaisuudessa entistäkin vahvemmin teiden kunnossapidon toimintaa. Haluamme olla digitaalisen kehityksen kärjessä, ja nykyistä automaattisemmin tuotettava työtarvetieto tukee tätä tavoitetta", YIT:n projektipäällikkö Petri Jansson selvittää.

 LähiTapiola


Liukastumiset vähemmäksi

LähiTapiola hyödyntää Postin keräämää tiedataa vahinkojen vähentämiseksi. Pilottivaiheessa LähiTapiola varoittaa asiakkaitaan Espoon Kivenlahdessa erityisen liukkaasta tai hankalasta kelistä sekä tarjoaa heille asuinalueen kelitietoa karttapalvelun avulla.

"Etsimme jatkuvasti uusia keinoja vahinkojen vähentämiseen. Nyt käynnistyvän hankkeen avulla haluamme vähentää liukastumisia ja talvikelien aiheuttamia liikennevahinkoja", kertoo LähiTapiola Pääkaupunkiseudun toimitusjohtaja Jukka Kinnunen. Hänen mukaansa ennalta ehkäisevän toiminnan hyödyt ovat todella merkittäviä.

"Liukastumiset ovat talvella yleisimpiä tapaturmia. Niistä koituu vakuutusyhtiöiden asiakkaille vuosittain jopa 200 miljoonan euron korvaukset. Haluamme myös hyödyntää dataa liikenneturvallisuuden kehittämiseen."

AJANTASAISTA DATAA JOKA ARKIPÄIVÄ

Videomateriaali ja kuntoanalyysi katuverkoltasi

  • Tuotettu videokuva ja konenäön tekemät analyysit asiantuntijasi käytössä tien kunnossapidon suunnittelun ja toteutuksen tueksi

Postin kattava jakelu- ja kuljetusverkosto

  • 4000 ajoneuvoa päivittäisessä tiedontuotannossa ympäri Suomen

Yksilöity tieto turvallisesti

  • Kaikki data anonymisoidaan, eikä se sisällä henkilötietoja.

 

Näin sai alkunsa
idea Katudatan
hyödyntämisestä
Lue lisää

Katudata tehostaa
Espoon kaupungin
katujen hoitoa

Lue lisää

 

Imatran
kadut kuntopuntarissa

Lue lisää

Kysymyksiä ja vastauksia katudatasta

Lue lisää


KYSY LISÄÄ:

Pyydämme lomakkeella vain niitä tietoja, joita tarvitsemme asian käsittelemiseksi. Lue lisää henkilötietojen käsittelystä Postissa.

katudata_kuva1

ikoni_quote"Digitalisaatio ohjaa tulevaisuudessa entistäkin vahvemmin teiden kunnossapidon toimintaa."

Petri Jansson
YIT Projektipäällikkö

katudata_kuva2

ikoni_quoteEtsimme jatkuvasti uusia keinoja vahinkojen vähentämiseen. Nyt käynnistyvän hankkeen avulla haluamme vähentää liukastumisia ja talvikelien aiheuttamia liikennevahinkoja.

Jukka Kinnunen
LähiTapiola Pääkaupunkiseudun toimitusjohtaja