Kaikki artikkelit Palaa: Posti.fi
20.8.2020

Posti palkitsee vuosittain työyhteisön ja asiakkaiden palautteiden ja ehdotusten perusteella Vuoden kesätyöntekijän. Tänä vuonna tittelin sai logistiikkainsinööriopiskelija Inka Brunner, joka työskenteli kesän Rahtipalveluiden ajojärjestelyssä Mikkelissä.

Inka Brunnerin työtehtäviin kuuluivat runko- ja jakelukuljetusten suunnittelu. Vaikka Inkalle pesti oli Postilla ensimmäinen, lunasti hän ansiokkaasti paikkansa työyhteisössä.

- Olen Mikkelin seudulta kotoisin, ja ajojärjestelijän työ suuressa logistiikkaorganisaatiossa kiinnosti. Huomasin ilmoituksen Postin kesätyömahdollisuuksista opiskelupaikkani JAMK:in nettisivuilta, ja päätin hakea paikkaa, Inka kertoo.

Nuorta ajojärjestelijää kuvailtiin arvioinneissa tunnolliseksi ja nopeaksi oppimaan. Lisäksi hänellä oli paljon uusia kehitysideoita ja erinomainen paineensietokyky. Kustannustehokas ajattelumalli päivittäisessä kuljetuksen ohjauksessa sai myös kiitosta. Inkan esimiehenä toiminut kuljetuspäällikkö Teppo Hermunen allekirjoittaa arviot.

- Olin alusta asti tyytyväinen Inkan työhön ajojärjestelijänä. Se, että pystyy nuoren opiskelijan roolista hyppäämään esimiehen rooliin jo paljon maanteitä nähneille rekka-auton kuljettajille, kertoo jotain luonteesta, Teppo kiittää.

 

Harjoittelijasta vakituiseksi työntekijäksi

Rahtipalveluiden HR Manager Mia Niemisen mielestä on hienoa, että yritys saa opiskelijoilta uusia ajatuksia ja ideoita toiminnan kehittämiseen. Työnantaja puolestaan pystyy tarjoamaan mahdollisuuksia opiskelijoiden urapoluille. Kesätyö on myös joustava tapa saada osaajia muuttuviin resurssitarpeisiin. Nieminen pitää ihanteellisena, jos opintojen alkuvaiheeseen on tarjolla kuljetustehtäviä, keskivaiheessa työnjohto- ja projektitehtäviä sekä loppuvaiheessa opinnäytetyön aiheita. Ja valmistumisen jälkeen kirsikkana kakun päällä olisi tietenkin se vakituinen työpaikka.

- Kumppanuus JAMKin kanssa on tuonut suunnitelmallisuutta yhteistyöhömme, joka tarjoaa myös meille postilaisille mahdollisuuksia. Kuljetuksemme esimiehiä ja työnjohtoa opiskelee parhaillaan avoimen AMK:n Kuljetusosaaja-koulutuksessa, joka on kehitetty yhdessä JAMKin kanssa, Mia toteaa.

Inkan mielestä työt sujuivat mukavasti ja kesä hujahti nopeasti. Työyhteisö merkitsi paljon tulevalle logistiikkainsinöörille.

- Opin älyttömän paljon uutta. Kustannustehokas ja logistinen ajattelutapa on kehittynyt opittujen asioiden myötä. Mieletön yhteishenki ja mukavat ihmiset tekivät kesästä unohtumattoman.

 

Aiheet: Logistiikka

Tilaa päivitykset sähköpostiisi!