Kaikki artikkelit Palaa: Posti.fi

Suomalaiset halusivat Suomi100-vuonna ilahduttaa ja kiittää sotaveteraaneja erityisen runsaasti. Saimme Postissa viedä veteraaneille viime itsenäisyyspäiväksi noin 50 000 kirjettä, korttia ja piirustusta. Yksi tervehdyksiä saaneista oli äitini, joka toimi pikkulottana kesät 1943 ja 1944.

91-vuotiaan vointi ei aina ole ihan huipussaan ja Suomen pimeys vie helposti ilon paljon neljän seinän sisällä aikaansa viettävältä. Äiti oli todella iloinen kolmesta ennen itsenäisyyspäivää saamastaan kortista. Yksi kortin lähettäneistä oli 10-vuotias Viljami. Itse asiassa Viljami oli askarrellut kaulaan ripustettavan mitalin ja kunniakirjan!

Hän oli lisännyt viestiin oman nimensä ja osoitteensa. Äitini halusi kiittää Viljamia ja kirjoitti hänelle kiitoskirjeen. Mukaan hän liitti puhelinnumeronsa ja osoitteensa. Pian tuli Viljamilta toinen piirustus. Sitten yhtenä iltana soi puhelin – Viljamin äiti soitti kiitokset ja kertoi perheen veteraanikorttiaskartelusta. Lyhyestä virsi kaunis. Viime viikonloppuna Viljami kävi perheensä kanssa äitini luona kylässä.

Olisittepa nähneet äitini. Hänen silmänsä loistivat, ryhti oli suora (ainakin paljon suorempi) ja hän vastasi mielellään sota-aikaa koskeviin kysymyksiin. Posti oli tuonut äidille uuden ystävän!

Eikä äitini ole ainoa. Hänellä on onneksi vielä omanikäisiään ystäviä, joiden kanssa vaihdettiin tietoja saaduista veteraanikorteista. Kummitätinikin sai kolme korttia ja kahdessa niistä oli mukana lähettäjän tiedot. Ehkä tätikin saa uusia ystäviä.

Ajattelen lämmöllä kaikkia niitä, jotka halusivat tehdä hyvää veteraaneille. Pieni teko, suuri tunne. Todistetusti! Haluan myös kiittää sydämestäni kaikkia postilaisia, jotka osallistuit korttitalkoisiin, lajittelemassa, tarkastamassa tai jakamassa kirjeitä veteraaneille.

laura_luoma_.pngLaura Luoma

liiketoimintajohtaja, Posti

 

 

 

Aiheet: Blogi

Tilaa päivitykset sähköpostiisi!