Kaikki artikkelit Palaa: Posti.fi
28.11.2018

Verkkokauppias, kerro asiakkaillesi ilmastoystävällisistä toimitustavoista

Uudistimme kuvakkeet, jotka esittelevät kuluttajille vaihtoehtomme paketin toimitustavoista. Lataa kuvakkeet käyttöösi täältä.

Kuluttajat vaativat tekoja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi

Huoli ilmastonmuutoksen vaikutuksista on voimakkaassa kasvussa kuluttajien parissa. Nyt kaikkien on aika tarttua toimeen ja tehdä oma osuutensa tulevaisuuden eteen. Lue miksi Posti on oikea valinta verkkokaupan toimitustavaksi.

Toinen toistaan hälyttävämmät uutiset ilmastomuutoksen ennakoitua paljon nopeammasta etenemisestä ovat ravistelleet maailmaa viime aikoina. Aika on käymässä vähiin planeettamme pelastamiseksi vakavilta, peruuttamattomilta seurauksilta. Suomen kansallisena tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2045 mennessä.

Merkittävä käänne on onneksi jo tapahtunut kuluttajien asenteissa. 59 prosenttia suomalaisista pitää ilmastonmuutosta erittäin vakavana ongelmana, kertoo Ylen Taloustutkimuksella joulukuussa 2017 teettämä kysely (n = 1 120 vastaajaa). Huoli on erityisen voimakkaasti kasvanut nuorten parissa vuoden 2018 nuorisobarometrin ennakkotietojen mukaan. Valtaosa, noin 70 prosenttia nuorista on huolissaan ilmastomuutoksen vaikutuksista. Nuoret pyrkivät myös vaikuttamaan asioihin yhä vahvemmin juuri ostopäätöksillään. Yrityksiltä odotetaan nyt entistä merkittävämpiä vastuullisia tekoja.

 Posti on jo vuosia panostanut ympäristöystävällisyyteen kaikessa toiminnassaan. Hyödyntämällä ympäristöystävällisiä palvelujamme voit helposti kutistaa yrityksesi hiilijalanjälkeä.

posti_noomi_jagerhorn-2880

1.  Postilla on 100 % hiilineutraalit kuljetukset – vahva kilpailuetu verkkokauppiaille

Posti on ollut jo pitkään vihreän logistiikan edelläkävijä. Aloitimme ensimmäisenä postina maailmassa hiilineutraalin postinjakelun vuonna 2011. Tänä päivänä olemme niin pitkällä, että kompensoimme automaattisesti kaikki palveluistamme syntyneet päästöt ja saat nämä Posti Green-palvelut käyttöösi lisämaksutta, 

icon-quote Kun kuluttaja tilaa verkkokaupasta tuotteen, joka toimitetaan hänelle Postin kautta, voi hän olla varma, että kuljetus hoituu hiilineutraalisti eli hiilidioksidipäästöjä syntyy 0 grammaa. Palvelumme tuo näin selvää kilpailuetua ja erottautumistekijän verkkokaupoille”, kertoo Postin vastuullisuusjohtaja Noomi Jägerhorn.

2.  Vähennämme jatkuvasti päästöjä sekä logistiikan että varastoinnin osalta

Posti Green on toimintamalli, jossa ympäristöystävällisyys ulottuu koko Postin toimintaan. Siihen sisältyvät kiinteistöjen energiankulutus, moderni ja tehokas kuljetuskalusto, polttoaineiden valinnat ja kuljetusten fiksu suunnittelu.

 Tärkeimpiä keinoja ympäristövaikutusten vähentämiseen kuljettamisessa on ajoneuvokaluston jatkuva uudistaminen ja viimeisimmän päästöjä vähentävän teknologian käyttöönotto.

icon-quote Postin ympäristötehokkaaseen ajoneuvokalustoon kuuluu muun muassa 40 kotimaisella biokaasulla kulkevaa autoa, etanolidiesel-kuorma-auto ja nesteytetyllä maakaasulla kulkevia kuorma-autoja”, luettelee Jägerhorn.

Kalustoon kuuluu myös seitsemän sähköpakettiautoa ja 200 sähkörahtiskootteria, joilla kuljetetaan sekä printtiä että verkkokaupan pienlähetyksiä.

 Ajettuja kilometrejä ja polttoaineen kulutusta vähennetään reittien huolellisella suunnittelulla ja yhdistämällä kuljetuksia. Mitä tehokkaammin kuljetusautot saadaan pakattua täyteen, sitä enemmän luontokin kiittää.

 Postin kaikissa 4 000 ajoneuvossa on seurantalaite, jonka avulla seurataan ajotapojen taloudellisuutta. 

icon-quote Kaikki kuljettajamme on koulutettu taloudelliseen ajotapaan, jolla on mahdollista vähentää jopa 15 prosenttia päästöjä vuositasolla”, Jägerhorn huomioi. 

Kolme keinoa vähentää liikenteen päästöjä:posti-hiilidioksidipäästöjen-kompensointi

 

3.  Posti tukee ilmastoystävällisiä hankkeita ympäri maailmaa

Posti on mukana vapaaehtoisessa päästökaupassa, jossa toiminnasta syntyneet kasvihuonekaasupäästöt hyvitetään tukemalla uusiutuvan energian projekteja.

icon-quote Tällä hetkellä Posti on mukana kahdessa tuulivoimahankkeessa Turkissa, keittoliesiprojektissa Afrikassa sekä bioenergiaprojektissa Intiassa”, selvittää Jägerhorn. 

Vaikka hankkeet sijaitsevat maantieteellisesti kaukana, kasvihuonepäästöt eivät kunnioita valtioiden rajoja – ilmakehä on meille kaikille yhteinen.

Aiheet: Ympäristö ja vastuu, Verkkokauppa

Tilaa päivitykset sähköpostiisi!