Kaikki artikkelit Palaa: Posti.fi
19.4.2018

Viisi vinkkiä verkkokaupan maksutapojen valintaan

Verkkokaupassa ostosten tekeminen ei saa jäädä siitä kiinni, että asiakkaan toivomaa maksutapaa ei löydy. Maksutavan on kuitenkin oltava turvallinen ja helppo sekä asiakkaalle että kauppiaalle. Tässä viisi vinkkiä verkkokauppiaalle maksutapojen valintaan.

1. Mitä maksutapoja pitää tarjota? Tarjoa kaikki

Kuluttajan käyttämä maksutapa riippuu ostoksen suuruudesta, omasta rahatilanteesta tai siitä, missä päin maailmaa he kaupassa asioivat. Siksi verkkokauppiaan on hyvä tarjota kaikki luotettavat ja turvalliset maksutavat.

2. Verkkopankki on meillä yleisin. Vertaile palvelumaksuja

Tarjoa asiakkaalle useiden pankkien maksupainikkeet, joista voi valita omansa. Kun vertailet yrittäjänä pankkien palvelumaksujen hintoja, ota huomioon aloitus-, kuukausi- ja kertamaksu. Maksujen välittäjät Suomen Maksuturva ja PayTrail tarjoavat yhdellä sopimuksella pankkien verkkomaksut ja muita maksutapoja.

3. Tuttu ja turvallinen postiennakko 

Postiennakossa asiakas maksaa ostoksen noutaessaan sen ja Posti ohjaa summan kauppiaan tilille 2-4 työpäivän sisällä. Maksutavan etuja ovat ostamisen helppous ja luottotappioiden välttäminen. Kauppiaalle postiennakon käyttöönotto on ilmaista ja postiennakoista maksetaan kertamaksu. Suomalaisille postiennakko on tuttu jo postimyyntikatalogien alkuajoilta.

Posti_kuvitus_maksutavat

4. Lasku ja osamaksu lisäävät kauppaa 

Kuluttajan kuukausibudjetti on usein rajallinen, joten laskulla maksaminen ja osamaksumahdollisuus lisäävät verkkokaupan myyntiä, kun asiakas voi ajoittaa maksun myöhemmäksi. Verkkokauppaan erikoistuneita laskutuspalveluiden tarjoajia on useita. Laskun kulut maksaa joko kauppias tai kuluttaja. Luottoriskien välttämiseksi asiakkaan henkilöllisyyden varmistus pankkien verkkotunnuksilla on suositeltavaa. Kun tuote lähetetään laskun kera pakettiautomaattiin, voi kauppias valita Postin pakettikohtaisen vastaanottajan henkilöllisyyden varmentamispalvelun.

5. Luottokortilla maailmanlaajuisesti

Huolellisesti käytettynä luottokortti on nimensä mukaisesti turvallinen maksutapa kaikessa nettimaksamisessa. Verified by Visa ja MasterCard SecureCode –todentavat kaupan molemmat osapuolet luotettavasti. Luottokorttimaksaminen on avain kansainväliseen verkkokauppaan. PayPal on maailmanlaajuinen maksuvälityspalvelu, jonka kautta korttimaksut hoituvat. Verkkokauppiaalle rahat tulevat varmasti joka tapauksessa, maksuvälittäjästä riippumatta.

 

Lähteet: Artikkelin asiantuntijana Verkkokaupan käsikirjan kirjoittaja ja Verkkoteollisuus ry:n Luotettavaa toimintaa –laatumerkin auditoija Tero Lahtinen, Gelo Oy ohjelmistotalo

Kaipaatko lisää selkeitä ohjeita?

Lataa Postin koostama opas, ja olet hyvin kartalla. Saat käyttöösi verkkokaupan tietopaketit joissa on tietoa verkkokaupan ohjelmistoista, markkinoinnista, maksutavoista, toimitustavoista ja varastoinnista.  

Aiheet: Oppaat ja vinkit, Verkkokauppa

Tilaa päivitykset sähköpostiisi!