Kaikki artikkelit Palaa: Posti.fi
28.8.2018

Käyttäjät suosittelevat automaattia tutuilleen.

Asuin- ja toimistokiinteistöjen tiloihin asennettuja Smarpost-automaatteja löytyy nyt jo monelta paikkakunnalta. Jopa 65,9 % suosittelisi kiinteistössään olevaa automaattia tutuilleen. Muun muassa näin asukkaat kommentoivat palvelua kesällä tehdyssä kyselyssä: 

  • "Aivan upea idea saada paketit omaan rappuun.”
  • "Smartpost-automaatti on aivan loistava juttu ja on kiva, että taloyhtiöömme on sellainen hankittu."
  • "Toi on ihan mielettömän helppoa ja kätevää."
  • "Smartpost on tosi kätevä ja helppo käyttö ja tällä hetkellä minun puolesta kaikki ovat mahtavasti, en näe mitään lisättävää."

Smartpost-kysely_5-2018_NPS

Automaatin koetaan helpottavan arkea.

Suhtautuminen oman kiinteistön automaattiin on erittäin positiivista. Erityisesti kiitosta saa odotetusti automaatin sijainti (75,4 %,) mutta vastaajat arvostavat myös näppäriä paketin saapumisilmoituksia kännykkään (64,3 %) ja noutamisen helppoutta (64,3 %).  

Vaikka automaatit ovat kiinteistöissä vielä uusi ilmiö, on automaattien käyttö jo runsasta. Vain vajaat 3 % vastanneista kertoi, ettei ole kertaakaan vastaanottanut niihin paketteja. Smartpost-kysely_5-2018_lahetysten-vastaanottaminen-automaattiin

Etupäässä Smartpostia käytetään pakettien vastaanottamiseen. Lähes 60 % niistä asukkaista, joiden taloyhtiössä on automaatti, on vastaanottanut siihen verkkokaupan lähetyksiä. Valtaosa asukkaista on myös ohjannut lähetyksensä joko posti.fi/ohjaus-sivulla tai OmaPosti-apissa oman taloyhtiönsä Smartpostiin. Tällöin ostoshetkellä ei tarvitse miettiä, minkä toimitustavan verkkokaupassa valitsee.

Automaattiin tilataan samankaltaisia tuotteita kuin suomalaiset yleensäkin tilaavat netistä, eli vaatteita, kodintavaroita ja elektroniikkaa. Myös ruokatilauksia tehdään kiitettävästi.

Vastaamme asukkaiden toiveisiin

Kehitettävääkin löytyy. Smartpost-automaatin käyttöön toivottiin muun muassa selkeämpiä ohjeita ja vähemmän pitkiä ohjetekstejä. Asukkaat toivovat myös henkilökohtaisempaa tiedotusta ja ohjeita etenkin sähköpostilla ja taloyhtiön oman asukassivun kautta.

Toivomme hyvää yhteistyötä kiinteistöjen edustajien kanssa asukkaiden tavoittamisessa tiedottamistarkoituksiin. Tarjoamme taloyhtiöille esimerkiksi Smartpost-automaatista kertovan tiedotteen digitaalisia porrasnäyttöjä varten.

 

Asukaskysely toteutettiin touko-kesäkuussa niiden kiinteistöjen asukkaille, mihin oli asennettu Smartpost-automaatti. Saimme vastauksia pääkaupunkiseudun lisäksi Turusta, Tampereelta, Keravalta ja Lahdesta yhteensä 126 kpl.

Lisätietoja taloyhtiöille ja kiinteistöjen edustajille Smartpost-automaateista

 
www.posti.fi/smartpost Tutustu
 

Aiheet: Tutkimus, Verkkokauppa

Tilaa päivitykset sähköpostiisi!