Kaikki artikkelit Palaa: Posti.fi
12.12.2017

Lisää vastaanottajan sähköiset yhteystiedot pakettilähetyksiin

Postipaketin paperinen saapumisilmoitus on maksullinen 1.2.2018 alkaen. Vastaanottajan yhteystiedot (nimi, osoite, matkapuhelinnumero ja sähköpostiosoite) kannattaakin aina pyytää mahdollisimman täydellisinä ja toimittaa Postille sähköisessä ennakkotiedossa eli EDI-sanomassa. Suosittelemme käyttämään Postipaketin yhteydessä maksutonta SSI-lisäpalvelua (sähköinen saapumisilmoitus). Näin vastaanottajasi saa saapumisilmoituksen nopeasti tekstiviestillä tai sähköpostitse eikä siitä koidu lisämaksua yrityksellesi.

 

EDI-sanomassa toimitetut vastaanottajan yhteystiedot hyödyttävät sekä sinua että vastaanottajaa

  1. Vastaanottaja saa paketista nopean sähköisen saapumisilmoituksen ja pääsee heti noutamaan pakettiaan, kun EDI-sanoma sisältää vastaanottajan matkapuhelinnumeron tai sähköpostiosoitteen. 
  1. Matkapuhelinnumero mahdollistaa vastaanottajalle paketin automaattisen seurannan Postin mobiilisovelluksella ja paketin ohjaamisen hänen valitsemaansa noutopisteeseen. Matkapuhelinnumero on myös edellytys paketin toimittamiselle Postin suosittuihin automaatteihin. 
  1. Kun käytät sähköistä saapumisilmoitusta, vaikka EDI-sanomassa olisi vain vastaanottajan nimi ja osoite (eikä vastaanottaja ole tehnyt erillistä noutopisteen valintaa esim. verkkokaupassa), saa vastaanottaja saapumisilmoituksen kirjeenä. Kirje erottuu selvästi muusta päiväpostista. 

Huom!

Tarkemmat ohjeet esimerkiksi vastaanottajan  matkapuhelinnumeron oikeasta muodosta löydät pakettien lähetysohjeista. 

Kun toimitat Postille EDI-sanomassa vastaanottajan matkapuhelinnumeron ja/tai sähköpostiosoitteen, vältyt Postipaketin paperisen saapumisilmoituksen maksulta, joka on 1,50 €/kpl 1.2.2018 lukien.

 

Aiheet: Verkkokauppa

Tilaa päivitykset sähköpostiisi!