Kaikki artikkelit Palaa: Posti.fi
26.4.2018

Näin lähetät pienet määrät paketteja helposti ja nopeasti verkossa

Tuntuuko pakettien postittaminen pakolliselta pahalta, joka haukkaa silti turhan ison siivun työpäivästä? Lähettäminen verkossa osoitteessa posti.fi/lahettaminen on yrittäjän apulainen, jolla

    • teet kertaluontoiset lähetykset nopeasti ja mutkattomasti,
    • vapautat arvokasta työaikaa,
    • etkä rasita kukkaroasi.
 

Verkkokaupan yleistyessä postittamisesta tulee yhä tärkeämpi osa useimpien yritysten liiketoimintaa. Siksi onkin tärkeää, että pakettien lähettämisestä tehdään mahdollisimman yksinkertaista yrityksen arjen helpottamiseksi. Juuri tähän tarkoitukseen pakettien lähettäminen suoraan verkossa on oiva työkalu.

Unohda aukioloajat ja palvelupisteellä jonottaminen

Pakettien lähettäminen verkossa on vaivaton ja edullinen tapa hoitaa postitus paikasta a paikkaan b. Palvelu tuo arkeesi joustavuutta ja säästää aikaasi, sillä sen käyttö vapauttaa lähimmän postin tai pakettiautomaatin etsimiseltä, aukioloaikojen muistamiselta tai palvelupisteellä jonottamiselta. Mikä parasta, olemme tehneet verkkopalvelun käytöstä mahdollisimman helppoa: jätimme pois esimerkiksi logistiikkaosaamista vaativat termit, jotta kuka tahansa saa paketit lähtemään ilman päänvaivaa. Lähettämisen verkkopalvelu sopii sinulle, jos yrityksesi lähetystarve on alle 20 pakettia viikossa, oli kyse sitten vaikkapa pienestä verkkokaupasta tai maahantuojasta.

Näin lähettämisen verkkopalvelu toimii

  1. Paketoi lähetys haluamallasi tavalla.
  1. Valitse palvelusta paketin koko.
  1. Merkitse pakettiin lähettäjän tiedot sekä vastaanottajan osoite ja puhelinnumero.
  1. Maksa lähetys joko verkkopankissa tai luottokortilla.

Lähetystä varten voit valita Helposti-koodin ja tulostettavan osoitekortin väliltä. Osoitekortilliset paketit jätetään postikonttoriin, kun taas Helposti-koodilla paketin voi viedä myös pakettiautomaattiin. Juoksetko palaverista toiseen, etkä millään ehtisi viedä välissä pakettia? Päädyitpä käyttämään koodia tai korttia, voit tilata paketille noudon esimerkiksi toimistoltasi tai etäkonttorilta, mikä luonnollisesti säästää aikaa entisestään.

Kirjautumalla pidät kuitit ja lähetysten tiedot tallessa

Palveluun rekisteröidytään henkilöasiakkaana, mutta se soveltuu yhtä lailla pieniä määriä lähettäville yrityksille. Rekisteröitymällä ja kirjautumalla lähettämisen verkkopalveluun asioit kaikista sujuvimmin. Tietosi tallentuvat lähetyksiin automaattisesti, näet palvelussa aiemmin lähettämiesi pakettien tiedot ja voit seurata lähetyksiä kätevästi ilman lähetystunnusten näppäilyä. Osoitekirjapalveluun on mahdollista tallentaa vastaanottajien yhteystietoja, jos vaikkapa lähetät jotakin säännöllisesti yhteistyökumppaneillesi. Maksamista varten voit tallentaa yrityksesi luottokorttitiedot valmiiksi. Pysyt jatkuvasti perillä lähetyksistäsi ja lähetyskuluistasi, mikä puolestaan helpottaa kirjanpitoa.

Näyttääkö siltä, että paketteja alkaakin lähteä tiuhempaan tahtiin? Jos lähetystarpeesi on suurempi kuin 20 pakettia viikossa, suosittelemme Postin sopimusasiakkaaksi siirtymistä. Tällöin yrityksesi saa käyttöönsä muun muassa laajemman palvelutarjonnan sekä laskutusmahdollisuuden.

Aiheet: Verkkokauppa

Tilaa päivitykset sähköpostiisi!