Kaikki artikkelit Palaa: Posti.fi
7.12.2016

Verkkokauppiaat ja asiakkaat arvostavat monipuolisia toimitustapoja 

Kaukana ovat ne ajat, kun verkkokaupasta ostettaessa syötettiin vain osoite ja toivottiin, että joskus viikkojen kuluttua paketti saapuu kotiin.

Nykyään paketit liikkuvat nopeasti ja asiakkaat seuraavat tiiviisti pakettien liikkeitä. Lisäksi monipuoliset toimitusvaihtoehdot ovat nousseet tärkeäksi osaksi asiakastyytyväisyyttä.Pakettiautomaatin käyttö on helppoa

Noudon helppous on heti toimitusnopeuden jälkeen asiakkaille tärkeintä. Erilaisia vaihtoehtoja pitää tarjota, sillä nykyajan ihminen on liikkuvaa sorttia, sanoo seitsemää eri verkkokauppaa hallinnoivan Band Companyn toimitusjohtaja Petteri Pajari.

Pajari itse tilaa tuotteet työpaikalle, koska siellä on aina joku paikalla kuittaamassa lähetyksen. Hän on kuitenkin vähemmistössä. 

Postin B2C-pakettipalveluiden liiketoimintajohtaja Saara Pietilä sanoo, että pakettiautomaatit ovat nousseet kuuden vuoden olemassaolon aikana ylivoimaisesti suosituimmaksi toimitustavaksi.

Kuluttajat kiittelevät erityisesti sitä, että ei ole jonoja. Automaatit ovat todella helppokäyttöisiä ja paketin saaminen kestää noin 10 sekuntia.

Tutkimusten mukaan yli puolet asiakkaista suosittelee pakettiautomaatteja

Automaattien etu on siinä, että paketin voi noutaa sieltä aina, kun kauppa tai kauppakeskus on auki. Suomessa on jo lähes 500 paikkaa, josta Postin pakettiautomaatti löytyy, Pietilä kertoo. 

Myös Band Companyn Pajari kiittelee pakettiautomaattien hyvää peittoa. 

Paketit liikkuvat lauantaisin 

Posti on aloittanut tänä vuonna pakettien lauantaijakelun pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Turussa. Paketit toimitetaan pakettiautomaatteihin tai Postin toimipisteisiin. Lauantaijakelun taustalla on kuluttajien toiveet saada paketteja nopeammin perille.

Viikonloppu on todella otollista aikaa noutaa paketteja, kun ihmisillä on enemmän vapaa-aikaa ja joustoa aikatauluista kuin arkena. Lauantaina toimitetuista paketeista reilusti yli puolet noudetaan samana viikonloppuna, Pietilä kertoo. 

Hänen mukaansa Posti tutkii tällä hetkellä mahdollisuutta laajentaa palvelu myös joihinkin muihin kaupunkeihin. 

Band Companyn Pajari uskoo nopeusvaatimusten vain lisääntyvän. Hän arvioi, että muutaman vuoden kuluttua toimituksen kuljettaminen asiakkaalle saman päivän aikana on normaalisuoritus, kun nyt toimitus luvataan 2-3 päivässä. Toki nytkin parhaimmillaan toimitus onnistuu puolessa vuorokaudessa.  

Pikkupaketit suoraan kotiin

Verkkokauppoihin on myös ilmestynyt uusi toimitusvaihtoehto eli pikkupaketti.

Verkkokaupasta ostava asiakas voi valita pikkupaketin toimitusvaihtoehdoksi, jos paketti mahtuu omaan postilaatikkoon ja painaa alle kaksi kilogrammaa. Asiakas voi seurata paketin etenemistä Postin nettisivuilta tai Postin mobiilisovelluksesta.

Mitä enemmän asiakkaalle lähetetään viestejä paketin etenemisestä sitä parempi. Odottavan aika on pitkä, Pajari sanoo.

Tulevaisuudessa tämä tieto löytyy luultavasti myös monen verkkokauppiaan omasta sovelluksesta, sillä Posti tarjoaa tätä tietoa avoimen rajapinnan kautta, Pietilä jatkaa.

 

Postipaketit posteista tai pakettiautomaateista

 
Postipaketin noudat tai lähetät vaivattomasti laajasta yli 1400 palvelupisteen verkostosta. Tutustu
 

Aiheet: Verkkokauppa

Tilaa päivitykset sähköpostiisi!