Kaikki artikkelit Palaa: Posti.fi
21.10.2016

traineet_kyltti_600x450.jpg

Postin strategiahankkeet saivat lokakuussa vahvistusta neljästä nuoresta osaajasta, kun syksyn 2016 trainee-ohjelma pyörähti käyntiin. Puolen vuoden ohjelmassa traineet pääsevät käsiksi muutoshallintaan ja projektien vetämiseen tiiviissä yhteistyössä projektijohdon kanssa.

Alan muutokset ja niiden tuomat haasteet eivät traineita pelota – pikemminkin päinvastoin.

– Posti on perinteikäs ja kaikille tuttu yritys, ja muutospaineet tekevät työstä mielenkiintoista. Mahtavaa olla mukana luomassa uutta! intoilee Tampereen teknillisessä yliopistossa logistiikkaa opiskellut Anniina Lehto.

Traineet kiittävät hyvin suunniteltua ohjelmaa, lämmintä vastaanottoa ja sitä, että työhön on päässyt heti käsiksi. Jokaisella on selvä ja tärkeä rooli omassa projektissaan.

– Strategiatiimin sitoutuneisuus ja innostuneisuus trainee-ohjelmaa kohtaan oli positiivinen yllätys, kertoo Aalto-yliopistossa kauppatieteiden opintojaan viimeistelevä Matias Sointu.

Posti panostaa nuoriin osaajiin

Trainee-ohjelmaa operatiivisella tasolla koordinoiva Senior Recruiter Ville Hakala on iloinen, että mukaan löydettiin proaktiivisia, innostuneita ja työhön tarttuvia osaajia.

– Traineet ovat käyneet läpi tiiviin rekryprosessin. Ohjelma on iso ja hieno satsaus Postilta sekä mainio mahdollisuus tulevaisuuden talenteille päästä strategian jalkautukseen mukaan, hän sanoo.

Postin traineet ovat työskennelleet muun muassa myynnin, digimarkkinoinnin ja strategian kehityshankkeiden parissa. Moni heistä on jatkanut Postilla myös trainee-jaksonsa jälkeen. Myös nykyiset traineet näkisivät Postin mielellään pidempiaikaisena työnantajana.

– Jos ajattelee kaikkea tapahtuvaa muutosta, niin esimerkiksi viiden vuoden päästä Posti olisi varmasti vähintäänkin yhtä mielenkiintoinen työpaikka kuin nyt, miettii Tampereen teknillisestä yliopistosta logistiikasta hiljattain valmistunut Lassi Tuovinen.

Myös Aalto-yliopistossa opiskellut tuore kauppatieteilijä Tiia Jaakkola kertoo viihtyvänsä postilaisena.

– Jo valmiiksi positiivinen mielikuvani Postista on vain vahvistunut. Täällä on paljon päteviä ja mukavia ihmisiä töissä ja meillä on huippu trainee-porukka! hän iloitsee.

Lue myös vuoden 2015 traineen Emmin uratarina.

Kuvassa strategiahankkeiden traineet Matias Sointu (vas.), Anniina Lehto, Tiia Jaakkola ja Lassi Tuovinen. Kuva: Vesa Kippola.

Aiheet: Pinnalla

Tilaa päivitykset sähköpostiisi!