Kaikki artikkelit Palaa: Posti.fi
18.10.2018
Satu ja Jenni

Jenni Mäkilaakso ja Satu Kosonen vastaavat Seinäjoen elintarvikelogistiikan tuotannosta.

Postin Seinäjoen elintarviketerminaalin kautta pyöräytetään miljoonia tonneja elintarvikkeita vuosittain. Reilu vuosi sitten valmistuneessa nykyaikaisessa elintarviketurvallisessa terminaalissamme keräilemme ja yhdistelemme saapuvat elintarvikkeet tilausten mukaisiksi kokonaisuuksiksi, minkä jälkeen toimitamme ne kattavasti koko Suomen päivittäistavarakauppoihin, yrityksiin, ravintoloihin ja hotelleihin. Seinäjoki toimii elintarvikelogistiikan merkittävänä risteyksenä ja terminaalissamme työskennelläänkin ympäri vuorokauden, vaikka suurin osa työstä tehdäänkin illalla ja yöllä. Meillä myös varastoidaan elintarvikkeita mm. viileä-, kylmä- ja pakkasvarastoissa.

Seinäjoki sijaitseen logistiikan kannalta maantieteellisesti tärkeässä kohdassa 
Seinäjoen kautta palvelemme kattavasti koko Suomen elintarviketeollisuutta, päivittäistavarakauppaa ja Foodservice-sektoria. Tilojen lämpötilat on säädetty tarkasti vastaamaan tuotteiden lämpötilasäilytysvaateita ja -määräyksiä. Lämpötilat ovat +15 celsiusasteesta -20 celsiusasteeseen. Tuotteet ovat koko toimitusketjun ajan niille määritellyissä lämpötiloissa.

  • Seinäjoki sijaitsee logistiikan kannalta maantieteellisesti tärkeässä kohdassa, ja tätä vahvuusaluetta olemmekin ansiokkaasti onnistuneet hyödyntämään yhteistyössä asiakkaidemme kanssa. Monipuoliset palvelukokonaisuutemme suunnitellaan asiakkaiden tarpeiden mukaisiksi, ja kehitystyötä tehdään jatkuvasti yhdessä asiakkaidemme kanssa. Haluamme asiantuntevan henkilöstömme kanssa tuottaa helppoa ja vaivatonta elintarvikelogistiikkaa monipuolisine raportointimahdollisuuksineen. Postin elintarvikelogistiikan tavoitteena on laajentua entistä merkittävämmäksi valtakunnalliseksi elintarvikelogistiikan toimijaksi. Toivomme että asiakkailla sekä nykyisillä että potentiaalisilla on matala kynnys ottaa meihin yhteys ja todeta itse palvelumme laatu, kertoo Satu Kosonen Postin Seinäjoen Elintarvikelogistiikasta.

Posti panostaa elintarvikelogistiikkaan 
Elintarvikelogistiikka työllistää noin 60 postilaista Seinäjoella, ja omien kuljettajien lisäksi alueella on noin 30 päätoimista kuljetuskumppania. Olemme kasvaneet viime vuosina vahvaksi elintarvikelogistiikan toimijaksi yhdessä asiakkaidemme kanssa ja säännöllinen tiivis yhteistyö johtaa parhaassa tapauksessa ketjureaktioon, josta hyötyvät molemmat osapuolet. Elintarvikelogistiikka on Postille merkittävä liiketoiminta-alue, johon haluamme panostaa ja olla merkittävä toimija sekä valtakunnallisesti että paikallisesti mm. Seinäjoella.

Seinäjoen elintarviketerminaali ja varastotilat lukuina:

  • terminaalin pihassa käy noin 80 kuljetusajoneuvoa vuorokaudessa
  • uudet tilat valmistuneet vuonna 2017
  • tilaa yhteensä noin 8 500 m²
  • terminaalitilat ovat kahdessa lämpötilassa: +2 C ja +6 - +8 C
  • elintarvikkeille tarkoitetut varastotilat ovat kahdessa lämpötilassa -20 C ja -1 C
  • kiinteistössä on lisäksi varastotila, jonka lämpötila on +15 C  
  • henkilöstöllä on kertynyt kokemusvuosia elintarvikelogistiikasta  yhteensä 655 vuotta

Lue lisää elintarvikelogistiikan palveluistamme!

 

Aiheet: Logistiikka

Tilaa päivitykset sähköpostiisi!