Kaikki artikkelit Palaa: Posti.fi
2.2.2017

Ympäristöystävällistä, tehokasta ja nopeaa

Noin 2 miljoonaa tonnia vuodessa erilaisia materiaaleja käsittelevä ja kierrättävä Kuusakoski haluaa oppia tuntemaan lisää materiaaleja ja kehittää uusia innovaatioita entistä tehokkaampien kierrätysratkaisujen eteen. Jopa 90 prosenttia materiaalista menee kierrätykseen tai hyötykäyttöön. Tiivis yhteistyö Postin kanssa on kestänyt viisi vuotta.kuusakoski-vaaka_logo.jpg

Kuusakoski kierrättää metalleja sekä käsittelee sähkö- ja elektroniikkalaitteita kuten tietokoneita, puhelimia ja tulostimia. Lisäksi se valmistaa materiaalikiertoon kelpaamattomista materiaaleista kierrätyspolttoainetta. Posti hoitaa Kuusakosken elektroniikkaromun pikakierrätyskuljetukset valtakunnallisesti.kuusakoski_20161021_135624.jpg

icon-quote.pngValitsimme Postin kumppaniksemme, koska Posti on nopea, joustava, luotettava ja vihreä. Postin palvelu kattaa koko Suomen ja sillä on vankka osaaminen. Esimerkiksi vaarallisiksi jätteiksi luokiteltavien materiaalien kuten akkujen käsittely edellyttää ammattitaitoa koko ketjun ajan aina palautuksesta käsittelyyn asti, toteaa Kuusakoski Recyclingin logistiikkaa luotsaava Krister Heinonen.

Elektroniikkaromun (SER) määrä kasvaa jatkuvasti. Uusia laitteita myydään yhä enemmän, mikä lisää kierrätettävien laitteiden määrää. Tuotteita tehdään kuitenkin kustannustehokkaasti ja valmistukseen käytetään kierrätysarvoltaan vähemmän arvokkaita metalleja ja materiaaleja, mikä luo kustannuspaineita koko arvoketjulle. Myös lainsäädäntö asettaa uusia kierrätysvaatimuksia.

Kuusakoski on ollut kiertotalouden ytimessä yli sata vuotta ja se palauttaa käytöstä poistetuille materiaaleille arvon sekä kierrättää materiaalit ympäristöystävällisesti uusien laitteiden raaka-aineiksi.

Sinisiä, keltaisia ja punaisia paketteja

Posti ja Kuusakoski ovat yhdessä kehittäneet yritysasiakkaille räätälöityjä, kustannustehokkaita ja tietoturvallisia elektroniikkaromun SER-pikakierrätyspaketteja. Kolme eritasoista ja visuaalisesti eri väreillä merkittyä pakettia tarjoaa vaihtoehtoja kierrätykseen.

Sininen peruspaketti sisältää elektroniikkalaitteiden EU-direktiivien mukaisen kierrätyksen ja logistiikan. Keltainen kattaa edellä mainittujen lisäksi tietoturvatyön ja kilokohtaisen tuhoustodistuksen. Laajin punainen paketti tarjoaa kierrätyksen ja logistiikan lisäksi tietoturvatuhoustyön ja tuhottavien laitteiden raportoinnin sarjanumerotasolla.

Asiakas valitsee ja maksaa vain siitä, mitä hän tarvitsee. Jos hän ei esimerkiksi tarvitse erillisiä tuhoustodistuksia, silloin riittää edullisin sininen paketti. Palvelullamme on kiinteä hinta alkaen 140 eurosta eikä toimitus- tai laskutusmaksuja ole. Asiakas voi kerätä keräysastiansa rauhassa täyteen, sillä emme myöskään peri astioista vuokraa.

Palvelun voi tilata Kuusakosken nettisivuilta osoitteesta kuusakoskipikakierratys.com. Kun asiakas tilaa Kuusakoskelta SER-pikakierrätyspalvelun, toimittaa Posti toiminnassa käytettävän rullakon asiakkaalle viimeistään seuraavana arkipäivänä.  Vastaavasti, kun täydelle rullakolle tilataan nouto, hakee Posti sen seuraavana arkipäivänä.

Vihreät toimintamallit yhdistävät

Kuusakosken toimintapolitiikan mukaisesti materiaalien uudelleenkäytöllä, kierrättämisellä ja hyödyntämisellä säästetään luonnonvaroja, vähennetään energian kulutusta sekä jätteiden määrää ja niiden haitallisia ympäristövaikutuksia. Sama päämäärä sisältyy myös logistiikkaan.

Kumppaneidemme toimintamallit ovat erittäin tärkeitä meille. Auditoimme sertifioidun ISO 14001 -ympäristöjärjestelmän osana kuljetuskumppanimme ja kiinnitämme erityistä huomiota ympäristöystävälliseen toimintatapaan esimerkiksi vaatimalla vähäpäästöiset moottorit kuljetusvälineisiin, joilla kuljetetaan Kuusakosken materiaaleja. 

Lisätietoja Kuusakosken kierrätyspalveluista www.kuusakoski.fi

 

Kiinnostuitko?

 
Posti palvelee myös sinun yritystäsi hiilineutraalisti. Ota yhteyttä
 

Aiheet: Asiakascase

Tilaa päivitykset sähköpostiisi!