Kaikki artikkelit Palaa: Posti.fi
30.8.2017

Kuvanveistäjä Jasmin Anoschkin toivottaa Suomelle hyvää satavuotissyntymäpäivää. Hän kannustaa muistamaan ystäviä ympäri maailman aidolla kirjeellä tai kortilla, pusuin ja halauksin. Kakun ympärille on ihana kokoontua ystävien kanssa. Jasmin kahvittelee myös omien taideteostensa seurassa.

Mitä Suomi merkitsee sinulle?
Tasa-arvoa ja mahdollisuutta kouluttautua sille alalle mikä itseä kiinnostaa.

Mitä veisit tuliaiseksi Suomesta?
Pusuja ja halauksia! Minulla on nuoruudenaikaisia ystäviä ulkomailla ja lähetän heille kirjeitse valokuvia. Minusta on ihana saada postin kautta kirjeitä. Niistä jää muistoja, joihin törmää konkreettisesti toisin kuin tietokoneen syövereissä oleviin valokuviin. Olen myös säästänyt minun ja mieheni kirjeenvaihtoa, johon lapseni saavat aikanaan tutustua.

Mitä elämääsi muuten kuuluu?
Hyvää kuuluu, on ihana tehdä töitä. Työhuoneeni vaihtui suuremmaksi ja olen tehnyt pitkiä päiviä Arabian taideosastolla. Siellä on syntynyt myös aiempaa suurempia keraamiikkatöitä. Minulla on monta rautaa tulessa. Yksityisnäyttelyni Helsingissä avautuu samana päivänä kuin postimerkkini ilmestyvät. Syksyllä menen toista kertaa puhaltamaan lasia Nuutajärvelle. Olen myös mukana koululaisille suunnatussa Tulevaisuuden esine -hankkeessa, johon sisältyy keramiikkapajoja ja näyttely marraskuussa.

Mistä haaveilet?
Bambin muotoisesta unelmamökistä. Mökkiin mennään jalasta sisään, keskivartalossa on olohuone ja keittiö, kaulasta noustaan makuuhuoneeseen, josta on hyvät näkymät. Takaraivossa voisi vielä olla parveke, josta voisi ihailla kokonaista bambikylää.

postin-taidepalkinto.png

Postin taidepalkinnon postimerkit ilmestyvät 6. syyskuuta

Postin taidepalkinto on kulttuuriteko taiteen ja postimerkkien arvostuksen ja aseman nostamiseksi. Palkintoon kuuluu 10 000 euron rahapalkinto ja postimerkkijulkaisu taiteilijan töistä. Ensimmäisen kerran palkinto jaettiin keväällä 2017 ja sen sai kuvanveistäjä Jasmin Anoschkin. Postimerkit julkaistaan 6.9.2017. Ne ovat jo nyt tilattavissa osoitteessa posti.fi/ostoksille.

Jasmin Anoschkinin voi tavata hänen yksityisnäyttelynsä avajaisissa 6.9. klo 15-17 Galleria ARTagissa (Hietalahdenkatu 10, 00180 Helsinki). Näyttely on avoinna 1.10. saakka. Lue lisää: www.jasminanoschkin.com.


Katso video Jasminin ja hänen pienten ystäviensä Suomi 100 -kakkukekkereiltä

 
Samalla voit osallistua Postin taidepalkinto -postimerkkien arvontaan ja kirjoittaa nimesi yhteiseen juhlavuoden onnitteluun Suomelle. Posti.fi/suomi100
 

Aiheet: Pinnalla

Tilaa päivitykset sähköpostiisi!