Kaikki artikkelit Palaa: Posti.fi
16.6.2017

Anttonia on pyydetty töihin myös jouluna ja muulloin, kun vakituiset työntekijät lomailevat.

 
Viime päivien aikana Postin toimipisteissä ympäri Suomen on toivotettu tervetulleeksi iso joukko uusia työkavereita, kun tämän vuoden 2 400 kesätyöntekijää ovat aloitelleet pesteissään. Kesälomakauden aikana apuvoimia tarvitaan etenkin postin ja sanomalehtien jakelussa, mutta myös lajittelussa, kuljetuksessa, varastoissa sekä toimistotehtävissä.
 
Tänä kesänä Postin kesätyöpaikat olivat erityisen kysyttyjä. Hakemuksia kesätyöpaikkoihin saapui jopa 35 prosenttia enemmän kuin viime vuonna, yhteensä noin 9 500 kappaletta. Osaa rekrytoinneista työstetään vielä, mutta jokaiselle hakijalle ilmoitetaan lopputuloksesta henkilökohtaisesti.

 Kiitos kaikille hakijoille, mahtavaa, että Posti nähdään kiinnostavana kesätyöpaikkana! Kausiapulaisille on suuri tarve taas joulun alla, joten rekrysivujamme kannattaa vilkuilla taas viimeistään syksyllä, Ville Hakala Postin rekrytoinnista vinkkaa.

Antton mukana jo viidettä kesää – liikunnallinen työ kiinnosti 

21-vuotias Antton Kasslin on postityössä jo konkari, sillä tämä on jo viides kesä, kun hän vetää tutun Posti-paidan yllensä Vantaan Koivukylän jakelutoimipaikassa. Ensimmäisen kerran Antton tuli kesätöihin 17-vuotiaana, ja Posti on samalla hänen ensimmäinen työpaikkansa.
 
Osaavaa kaveria on kysytty töihin aina uudestaankin, ja Antton on ollut kausiapuna myös joulun aikaan.
 
– Aina on pyydetty tulemaan uudestaankin, mutta opintojen takia en ole ehtinytkään joka kerta. Tarvetta on etenkin jouluna ja aina, kun ihmiset lomailevat, Helsingin yliopistossa opiskeleva Antton kertoo.
 
Aluksi Anttonin jakelureitti taittui pyörän selässä, mutta nykyisin hän on siirtynyt auton rattiin, ja työtehtäviin on tullut mukaan myös päiväkotien ateriakuljetukset. Antton tuumii, että sekä autossa että pyörässä on puolensa, mutta pyörä vie voiton etenkin hyvällä säällä.
 
– Pyörä on liikunnallisempi, ja se onkin yksi syy, miksi hain tänne töihin. Pisin tekemäni reitti oli 14 kilometriä pyöräilyä päivittäin, ja onhan siinä lisäksi myös paljon rappusten kulkemista. Kyllä huomasi, että kunto nousi, Antton nauraa.
 
Anttonin työpäivä alkaa päivittäin klo 7 päivän postien lajittelulla. Tämän jälkeen hän hakee ruokakuljetukset koulun keskuskeittiöltä ja huolehtii päivän ateriat alueen päiväkoteihin. Sitten on aika pakata postit autoon ja suunnata tutulle jakelureitille. Päivä päättyy, kun viimeinenkin reitin asiakas on saanut postinsa.
 
– Sen olen huomannut, että hommat sujuvat sitä nopeammin, mitä aikaisemmin menee nukkumaan. Pitää pysyä virkeänä, että jaksaa keskittyä, varsinkin kun autolla ajaa.
 
Mukavaa vastapainoa aikaisiin aamuherätyksiin tuo se, että säännöllinen työaika takaa aina vapaat viikonloput. Anttonin kesään kuuluu työnteon lisäksi ainakin mökkiprojektin kanssa rakentelua ja musisointia – hän on myös muusikko ja soittaa rumpuja omassa bändissään.
 
Nähdäänkö Antton oranssissa paidassa myös tulevina kesinä?
 
– Kyllä olen tullut aina mielelläni tänne takaisin ja tulen jatkossakin. Ainakin niin kauan, kun opiskelut kestävät.
 
 
Posti on mukana myös Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa sitoutuen noudattamaan vastuullisen kesätyön periaatteita. Lue lisää kampanjasta: kesaduuni.org

Aiheet: Pinnalla

Tilaa päivitykset sähköpostiisi!