Kaikki artikkelit Palaa: Posti.fi
9.3.2018

Tiesitkö, että postilaisten joukossa on ainakin yksi taitava muusikko, joka on esiintynyt niin Suomessa kuin Euroopassa? Häntä on nähty ja kuultu myös valkokankaalla ja radiossa.

Pate_FrimanOrient_Express_xfactorsuomi_800.png 

Kuva: Janita Autio #xfactorsuomi. 

 

Joensuulainen Petri Friman (kuvassa keskellä) Postin varhaisjakelusta esiintyy pian bändeineen X Factor Suomi -ohjelmassa. Petrillä on 30 vuoden kokemus sekä sanomalehdenjakelusta että musiikkimaailmasta. Nyt meneillään on jotain jännittävää ja ennenkokematonta. 

- Viime kesänä näin ilmoituksen, missä kerrottiin ohjelman hakevan ensi kertaa mukaan myös bändejä. Ilmoitin Pate Friman & Orient Expressin mukaan muilta bändin jäseniltä salaa, Petri kertoo. 

Ja se kannatti: bändi on selvittänyt kaksi karsintaporrasta ja sunnuntaina 11.3. televisiossa nähdään neljän tuolin haaste, jossa yhdeksän parhaan joukkoon päässeistä bändeistä ruoditaan jatkoon neljä taitavinta. Koko bändi on innoissaan mukana, vaikka ilman Petrin sooloilua kisaan ei oltaisi lähdettykään. 

- Onhan se kylmäävä vaihe, kun esiinnytään eturivin muusikoille ja kameran kalansilmän takana voi olla miljoona katsojaa. Voin kuvitella, että yksilölaulajilla se on vielä kovempi paikka.

Parasta laatua ja syvää omistautumista

- Meidän bändissä on äärettömän hyvä porukka, X Factor -kisa tarkoittaa pitkiä päiviä ja stressiä, mutta se ei lannista, vaan kaikki ovat mukana täysillä. Sillä periaatteella teen töitä muutenkin: otan vain sellaisia keikkoja vastaan, jotka kiinnostavat itseäni. Pitää olla intohimoa ja läsnä yleisön kanssa.  

Myös Petrin päivätyöpaikalta löytyy työhönsä omistautuneita tekijöitä niin varhais- kuin perusjakelussa.

- Julkisuudessa on paljon negatiivista juttua, mutta todellisuudessa, ainakin täällä Joensuussa, laatumme on parempaa kuin koskaan. Kun 20 000 sanomalehteä jaetaan yössä ja enintään viisi menee pieleen, se on kovan luokan laatua. Tietenkin jokainen yksittäinen lehti on asiakkaalle tärkeä, eivätkä prosentit lämmitä, jos oma lehti ei saavu.

Jos bändin laatu vakuuttaa X Factorin tuomarit, on tien päässä luvassa mainetta, mammonaa ja levytyssopimus.

Kannustetaan Pate Friman & Orient Express voittoon!

Petri Friman, Joensuu

  • Varhaisjakelun työnjohtotehtävissä Posti Palveluissa, aiemmin sanomalehti Karjalaisen palveluksessa
  • Muusikko: kitaristi ja solisti Pate Friman & Orient Express - ja kitaristi Kalle Päätalo -bändeissä, tekee myös soolokeikkaa ja esiintyy muissa kokoonpanoissa (ks. artistisivu Facebookissa).
  • Ohjaaja: musiikkiopetusta kuudelle kehitysvammaisten ryhmälle.
  • Petri on tehnyt rockabilly-musiikit Pitkä kuuma kesä -elokuvaan (1999), jossa näytteli Kalle Päätalo -bändin kitaristia. Hän on mys tehnnyt musiikkia amerikkalaiseen Kadonneen jäljillä (Missing) -nimiseen tv-sarjaan.
  • Seuraavan kerran tv:ssä: su 11.3. X Factor Suomi (mtv.fi)
  • Motto: Elä täysillä joka päivä.

Katso video koelaulusta

Aiheet: Pinnalla

Tilaa päivitykset sähköpostiisi!