Kaikki artikkelit Palaa: Posti.fi
23.11.2016

 Millaista on työskentely Postilla? Kaksi traineesta asiantuntijaksi edennyttä postilaista kertovat uratarinansa.


Jarkko Aho, Business Controller (Kirjepalvelut)Jarkko, Business Controller (Mail Services) 2015–

Senior Development Manager 2013–
Product Group Manager 2011–2013
Business Manager 2009–2011
Product Development Manager 2008–2009
Trainee 2007–2008

Diplomi-insinöörinä liiketoiminnan ytimeen

Olen koulutukseltani tuotantotalouden diplomi-insinööri Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta, josta valmistuin vuonna 2006. Insinööritieteiden ohella halusin opiskella myös kauppatieteitä, koska jo nuorena olin kiinnostunut luonnontieteiden lisäksi taloudesta ja liiketoiminnasta. Siksi valitsin tuotantotalouden koulutusohjelman, jossa keskityin erityisesti strategiseen johtamiseen, laskentatoimeen ja rahoitukseen.

Yliopisto-opintojen ohella tein paljon opettajan sijaisuuksia niin peruskoulussa kuin lukiossakin. Opettajan urani jatkuu, sillä pidän edelleen aina keväisin kauppakorkeakoulun pääsykokeisiin valmentavia kursseja. Diplomityöni vuonna 2006 johdatti myös osakesijoittamisen maailmaan, kun työskentelin yritysanalyysiin ja osaketutkimukseen liittyvissä tehtävissä. Työstä jäi matkaan intohimoinen kiinnostus osakkeisiin ja aiempaa ammattimaisempi ote omaan sijoitustoimintaan.

”Postilla parasta on monipuolisuus”

Päätyöni on vuodesta 2007 alkaen ollut Postissa ja sitä edeltäneessä Itellassa. Päädyin Postille vastavalmistuneille suunnatun trainee-ohjelman kautta.

Olen viihtynyt yhtiössä erinomaisesti, sillä suuressa konsernissa on ollut mahdollisuus toimia hyvin erilaisissa tehtävissä. Tällä hetkellä toimin Mail Services -liiketoimintayksikön taloussuunnitteluun ja -seurantaan liittyvien tehtävien parissa business controllerina. Aiempaan uraani Postissa ja Itellassa ovat kuuluneet niin business managerin, kehityspäällikön kuin tuoteryhmäpäällikönkin tehtävät. Sivutyönä teen jonkin verran myös kirjoitus- ja koulutustöitä freelancerina oman yritykseni kautta.   

Parasta Postilla on ollut mahdollisuus oppia todella paljon uusia asioita ja tehdä monipuolisesti erilaisia töitä. Posti on myös hyvä näköalapaikka suuren konsernin liiketoimintaprosesseihin, päätöksentekomekanismeihin ja johtamiseen. Vaikka isossa yrityksessä haasteena voi olla joskus esimerkiksi päätöksenteon hitaus, Posti on kuitenkin paljon dynaamisempi organisaatio kuin ulkopuolinen voisi kuvitella.

Posti on myös työnantajana hyvin monipuolinen: täällä voi tehdä melkein mitä tahansa omien kiinnostuksen kohteiden mukaisesti. Olen kokenut saavani vaikuttaa asioihin ja hyödyntää kaikissa työtehtävissäni omia vahvuusalueitani. Uuden oppiminen takaa myös jatkuvan työssä kehittymisen.

 

Petri Harvala, tuotepäällikkö (Kuljetuspalvelut)Petri, Product Manager (Freight Services) 2016– 

Posti-trainee 2015

"Tärkeintä on oikea asenne"

Olen gradua vaille valmis Kauppatieteiden maisteri Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta. Pääaineenani opiskelin Information and Service Managementia, joka on yhdistelmä logistiikan, tietojärjestelmätieteen ja analytiikan opintoja. Aloitin Posti-urani trainee-ohjelmassa, josta etenkin tuotepäälliköksi Kuljetuspalvelut-yksikköön. Työni ohella teen myös gradua Postille.

Ennen Postia työskentelin erilaisissa suunnittelu- ja raportointitehtävissä muun muassa elintarvike- ja teknologia-alalla. Käytännön kokemusta kertyi myös logistiikkatyöntekijän hommissa. Monipuolinen kokemus on eduksi Postilla työskennellessä, mutta tärkeintä mielestäni on oikea asenne, halu oppia lisää ja oma-aloitteinen ote työelämään.

Traineesta tuotepäälliköksi

Kun kuulin ensimmäistä kertaa Postin trainee-ohjelmasta, minulta kysyttiin, haluanko osaksi Suomen suurinta muutosta. Innostuin trainee-ohjelman monipuolisuudesta ja mahdollisuuksista ja päätin hakea mukaan.

Traineena työskentelin Postin Paketti- ja logistiikkapalvelujen toimitusketjuratkaisuissa erilaisissa liiketoiminnan kehittämisen tehtävissä. Työhöni kuului esimerkiksi varastoinnin lisäarvopalveluiden konseptointia, toimitusketjuratkaisujen suunnittelua ja markkinatilanteen analysoimista.

Trainee-ohjelman päättyessä sovimme, että palaamme asiaan myöhemmin ja pohdimme minulle sopivaa Posti-uran jatkoa. Palasin opintojeni pariin suorittamaan puuttuvia kursseja, ja toukokuussa 2016 minulle löytyikin vakituinen tuotepäällikön pesti. Monipuoliseen työnkuvaani kuuluvat muun muassa erilaiset hinnoitteluun ja tuotekehitykseen liittyvät tehtävät.

Rohkeasti kohti muutosta

Parasta Postilla on ollut mukava työympäristö ja työkaverit. Tärkeää on myös eteenpäin menevä asenne, jossa vanhoja toimintatapoja uskalletaan haastaa. Postin pitkä historia ja perinteet eivät ole jarruna, vaan talossa on oikeaa rohkeutta löytää uusia ratkaisuja.

Postipalveluiden lisäksi Posti tarjoaa jo nyt laajaa kirjoa esimerkiksi erilaisia logistiikan ratkaisuja, kuten varastointia, rahtia ja vaikkapa ateriakuljetuksia päiväkoteihin, kouluihin ja vanhainkoteihin. Kaikissa perusidea on sama: Tavoitteena on siirtää tavarat oikeaan paikkaan oikeaan aikaan. Silti on myös jatkuvasti kehityttävä ja kokeiltava rohkeasti uutta. Muutos ei ole itsetarkoitus, vaan väline siihen, että voimme tarjota asiakkaillemme huomenna enemmän. Oikein tehtynä tämän päivän konsepti voi olla huomisen standardi.

 

Tule meille töihin

 
Meillä saat haastaa itsesi ja vaikuttaa koko organisaation menestymiseen. Lue lisää
 

Aiheet: Pinnalla

Tilaa päivitykset sähköpostiisi!