Kaikki artikkelit Palaa: Posti.fi
10.4.2019

Pääsiäinen on hyvä aika muistaa ystäviä ja läheisiä postikorteilla. Tänä pääsiäisenä kortteihin voi liimata taiteilija Virpi Pekkalan suunnittelemat hyväntuuliset postimerkit, joiden pääosassa seikkailevat pääsiäisnoita, -pupu ja -tipu. Pekkalan sympaattiset hahmot ovat monille tuttuja tuhansista postikorteista.

Pekkala haluaa kertoa kuvillaan aina pienen tarinan, eivätkä Pääsiäisleikit-postimerkit ole tästä poikkeus. – Toisessa merkissä pikku noita kiikkuu pajunkissalla niin innoissaan, että meinaa lentää ilmaan. Toisessa merkissä pupu kokee yllätyksen, kun pääsiäismunakuormasta kuoriutuukin tipu kesken kuljetushommien.

995_428_paasiainen_blogi_annika_600

 

Trullina pitkin Mannerheimintietä

Pääsiäinen on ollut Pekkalan lempijuhlia ihan pienestä saakka. – Pikkulikkana pistelin menemään kaverien kanssa pitkin Mannerheimintietä luudan kanssa trulliksi pukeutuneena. Tämä on varmaan syy, miksi tykkään piirtää pääsiäisnoitia.

Virpi Pekkala on tehnyt pääsiäispostimerkkien hahmoista myös nuket, jotka olivat maaliskuussa esillä Helsingissä Kampin palvelukeskuksen näyttelyssä. – Nuket ovat tavallaan kolmiulotteisia kuvia, joilla hahmot heräävät henkiin. Meillä askarreltiin kotona paljon ja nukkejen värkkääminen on tullut varmaan minullekin sitä kautta.

 

Oma tyyli syntyi 16-vuotiaana

Piirtämisestä Virpi Pekkala on ollut kiinnostunut lapsesta saakka.  – Isäni piti huolta siitä, että tyttärellä oli aina kyniä, värejä ja piirustuspaperia käytössään.  Häneltä sain myös hyvää oppia erilaisten piirrosten tekoon.

Oman kuvitustyylinsä Pekkala sanoo kehittäneensä 16-vuotiaana, jolloin hän piirsi ensimmäiset pallopäiset hahmonsa. – Mallit ovat hieman muuttuneet vuosien varrella, mutta perusidea on pysynyt samana. Haluan tehdä lapsenomaisia kuvituksia, joista tulee hyvä mieli.

Virpi Pekkala käyttää kuvituksissaan aina vesi- ja peitevärejä sekä tussia. Tämänvuotiset pääsiäispostimerkit syntyivät originaaleina A4-kokoon. Postikortit hän tekee yleensä suoraan 1/1-kokoon.

+++++++++++++++

Virpi Pekkala kuva_150

Virpi Pekkala, 73, aloitti korttien päätoimisen tekemisen omassa yrityksessään vuonna 1980. Tuhansien postikorttien lisäksi hänen kuvituksiaan on nähty mm. kalentereissa, lahjakääreissä, paperikasseissa, tekstiileissä, jääkaappimagneeteissa ja lautasliinoissa. Hänen käsialaansa ovat myös vuoden 2003 joulupostimerkit, vuoden 2005 pääsiäispostimerkit ja vuoden 2006 kesäaiheiset postimerkit.

Lisää aiheesta:

Tilaa päivitykset sähköpostiisi!