Kaikki artikkelit Palaa: Posti.fi
11.8.2020

Keväällä 2019 alkanut postilaisille räätälöity JAMK-Kuljetusosaajien koulutus sai marraskuussa hienon päätöksen, kun 19:ää vastavalmistunutta kuljetusosaajaa juhlittiin valmistujaistilaisuudessa.

Postin ja JAMKin yhteistyön tavoitteena on Postin henkilöstön osaamisen kehittäminen. Kuljetusosaajakoulutus on vastannut tähän päämäärään erityisen hyvin.

Opiskelijoilta vaadittiin sinnikkyyttä opiskella työn ja muun arjen keskellä. Koronan myötä opintojen lähipäivät vaihtuivat lennosta virtuaalitoteutuksiksi. Myös päätös- ja valmistujaistilaisuus järjestettiin virtuaalisesti Teamsin välityksellä.

Rahtipalveluiden vetäjä Antti Wikström onnitteli valmistuneita, että he valitsivat aikoinaan paljon tekemistä ja osaamista vaativan logistiikka-alan.

- Olemme joka päivä matemaattisen ongelmaratkaisun äärellä, kun pohdimme kuljetusten järjestämistä optimaalisesti monelta eri näkökannalta. Ala vaatii hyvää ongelmanratkaisukykyä, hän sanoi.

Opiskelijan puheenvuorossa valmistunut Kuljetusosaaja Jaakko Keskisipilä kertoi tunnelmia opiskelustaan.

– Tuntuu etuoikeutetulta, kun sain mahdollisuuden olla mukana tässä työnantajan järjestämässä koulutuksessa. Opiskelumotivaationi oli erilainen kuin aikaisemmin ammattikoulussa. JAMKista sain paljon uutta oppia sekä uusia näkökulmia. Koulutuskokonaisuus oli järjestetty todella hyvin ja henkilökunta oli mukavaa, Jaakko kertoi.

Pia Ahlgren Postin HR:stä kehotti opiskelijoita olemaan rohkeita ja haastamaan sekä jakamaan opittuja asioita.

– Kuljetusosaajia te olitte jo aikaisemmin, mutta tämä koulutus on toivottavasti tuonut uusia ajatuksia ja ideoita, hän toteaa.

JAMKin logistiikan lehtori Risto Pakarisen mukaan jokainen teki opintojen alussa tavoitteet opinnoilleen ja useimmat niistä toteutuivat, vaikka välillä joutuikin menemään oman mukavuusalueen ulkopuolelle.

− Uusien oppien myötä on hyvä osata katsoa asioita laajalta näkökulmalta. Jatkossakin kannattaa keskittyä systemaattiseen ja analyyttiseen ongelmanratkaisuun, hän opasti.

Lämpimät onnittelut kaikille vastavalmistuneille: Niki Heikkinen, Pasi Härkönen, Erkki Hätinen, Pasi Ihanamäki, Juha Kamppila, Juha Karsikkoniemi, Jaakko Keskisipilä, Teppo Lamminaho, Petteri Laukkanen, Jukka Mäkelä, Samuli Nygård, Jesse Pihkamäki, Mika Rantala, Antti Riikonen, Jani Romo, Teemu Saastamoinen, Juha Seppänen, Jari Vänskä, Ari Yletyinen.

 

 

Aiheet: Logistiikka

Tilaa päivitykset sähköpostiisi!