Kaikki artikkelit Palaa: Posti.fi
5.4.2018

Postin Yritysasiakaspalvelussa työskentelee kaksi maailmanluokan luistelijaa: Martina Timonen ja Heta Saukkola. Pienestä pitäen jäällä viihtynyt kaksikko tavoittelee kultaa samassa joukkueessa ja työporukassa.

- Muodostelmaluistelijalta vaaditaan tietynlaista pelisilmää, yhteistyökykyä ja taitoa hahmottaa, missä kaveri menee, Martina kertoo, - ja tietysti luistelutaitoa.

Nämä taidot ovat vieneet Martinan ja Hetan useille palkintosijoille, muun muassa MM-hopealle juniori-tasolla, mutta mitkä taidot ovat olleet hyödyksi työelämässä?

- Yhteistyökyky, paineensietokyky, sinnikkyys…, Heta luettelee. Ryhmässä tekeminen on perusta sekä jäällä että asiakkaiden pulmia ratkoessa.

muodostelmaluistelu-rockettes-martina-hetaTyönantaja joustaa

Varmaa on, ettei maailmanmestariksi pääse ilman kovaa harjoittelua. Helsinki Rockettes -joukkue harjoittelee seitsemän kertaa viikossa. Joskus harjoituksia on aamulla, joskus illalla. Jos päivässä on kahdet harjoitukset, ehtii välissä töihin 4-5 tunniksi.

- Esimiehet ovat tietosia lajin vaativuudesta, he ymmärtävät ja joustavat. Saamme sovittua työvuorot niin, että harjoittelu on mahdollista, Heta kertoo.

- Lisäksi meillä on kahdet ulkomaan kisat vuodessa sekä tietenkin kotimaan kisoja, Martina lisää.

Menestyksestä huolimatta luistelusta ei tule rahaa, päinvastoin: se maksaa noin 400 euroa kuussa. Voitoista tulevat rahat käytetään yhteisesti joukkueen lisäksi.

Työn ja vaativan harrastuksen yhdistäminen ei kuitenkaan kaksikkoa väsytä. Harrastuksesta kokee onnistumisen tunteita ja työssä on hauskaa. - Kun työ ei ole fyysisesti raskasta, niin tätä jaksaa hyvin, Martina sanoo.

Tavoitteena kultamitali kotikisoissa

Tänä vuonna SM-kisoissa sattui ikävä kaatuminen, eikä Rockettes päässyt mukaan MM-mittelöön. Siitä huolimatta kisoissa on kaksi suomalaista muodostelmaluistelujoukkuetta. Suomessa on taitavaa valmennusta, kova taso ja joukkueet kirittävät toisiaan. Vuorotellen kukin niistä on MM-sijoilla.

Ensi keväänä MM-kisat pidetään Helsingissä. Maailmanmestaruus on Hetan ja Martinan tavoite, ja se olisi mahtavaa voittaa kotikisoissa. Paikalla on toivottavasti runsas kotiyleisö.

- Muodostelmaluistelu on katsojalle hyvin esteettinen laji. Vapaaohjelmassa on nostojakin, Martina jatkaa, - jo karsintakisoissa taso on kova, joten paikalle kannattaa tulla.

Tukholman MM-kisoja voi seurata pe 6.4. ja la 7.4. Yle TV2:ssa.

Postiin töihin

 
Klikkaa tästä tutustumaan avoimiin työpaikkoihimme.

Aiheet: Pinnalla

Tilaa päivitykset sähköpostiisi!