Kaikki artikkelit Palaa: Posti.fi
15.12.2016
Raisa Heinämäki

Kukapa meistä ei olisi kohdannut Punaisen Ristin liiveihin sonnustautuneita lipaskerääjiä Nälkäpäivänä. Tuhannet vapaaehtoiset ympäri Suomen jalkautuvat syksyisin toreille ja turuille ja keräävät kasaan jopa yli puolet Nälkäpäivä-kampanjan tuotosta. Kolmipäiväinen lipaskeräys on Nälkäpäivä-kampanjan kohokohta, jota pohjustetaan medianäkyvyydellä ja tuetaan muilla keräyskanavilla.

icon-quote.png Valtakunnallinen näkyvyys on meille ehdottoman tärkeää, sanoo Nälkäpäivä-kampanjan koordinaattori Raisa Heinämäki.

Postinen tuo keräykselle valtakunnallista näkyvyyttä ja aktivoi lahjoituksiin

– Perinteinen suorapostitus on olennainen osa Nälkäpäivä-kampanjaa. Tekstiviestilahjoitukset ovat myös nousseet tärkeään rooliin. Suorakanavien kautta saadut lahjoittajien yhteystiedot mahdollistavat meille lahjoittajasuhteen rakentamisen, sanoo Raisa Heinämäki, – Jokaisella medialla on oma roolinsa kokonaisuudessa: toisilla medioilla haluamme herättää huomiota ja toisilla aktivoida ihmisiä toimimaan. Vuonna 2016 käytimme näkyvyyteen televisio- ja Facebook-mainontaa sekä verkkomedioita. Kampanja näkyi myös Punaisen Ristin yhteistyökumppaneiden medioissa.

– Valtakunnallinen näkyvyys on meille ehdottoman tärkeää, sanoo Heinämäki, – Siksi innostuimmekin kovasti Postisesta, joka tavoittaa peräti 3,5 miljoonaa suomalaista kotitaloutta ja takaa kattavan näkyvyyden koko maassa, sanoo Heinämäki, – Postinen on suoramedia, jota luetaan kotona, rauhallisessa ympäristössä, jossa viesti jää pidemmäksi aikaa näkyviin ja saa aikaa vaikuttaa. Varainkeruussa on todella tärkeää, että viesti tavoittaa lahjoittajan kiireettömässä hetkessä, oikeaan aikaan. Postisen selkeys ja isot ilmoituspinnat sopivat myös meille erinomaisesti, ne vievät hyvin eteenpäin aktivoivaa ja emotionaalista viestiä, sanoo Heinämäki.

– Käytämme muutenkin aika paljon perinteistä printtisuoraa. Nopeassa, digitaalisessa maailmassa kotiin lähetetty kirje huomataan, se pysäyttää ja herättää tunteita. Perinteinen kirje on henkilökohtainen ja vaikuttava tapa kertoa lahjoittajille, miten he voivat auttaa kaikkein heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä. Siksi Posti on jatkossakin meille erittäin tärkeä yhteistyökumppani. 

Testaaminen lisää tietoa ja tuottavuutta

- Olemme kehittäneet Nälkäpäivän mainontaa yhä enemmän taktiseen, aktivoivaan suuntaan: jokaisessa mainoksessa on tiedot siitä, miten lahjoituksen voi helposti tehdä. Eri mainoskanavien tuottavuuden mittaaminen on kampanjan kehittämisen kannalta äärimmäisen tärkeää. Haluamme tietää tarkasti, paljonko lahjoituksia eri kanavien kautta tulee. Siksi testaamme mainoksiemme toimivuutta eri kanavissa. Testaaminen ei ole ollenkaan monimutkaista. Me olemme toteuttaneet sitä yksinkertaisesti niin, että ohjasimme Postisessa olevassa mainoksessa ihmisiä tekemään lahjoituksen puhelimella sellaiseen lahjoitusnumeroon, joka on käytössä ainoastaan kyseisessä mainoksessa. Samalla tavalla käytimme Facebook-videoissa ja ulkomainoksissa sellaisia tekstiviestilahjoituskoodeja, jotka olivat käytössä ainoastaan näissä mainoksissa. Näin saimme tarkan tiedon siitä, kuinka monta lahjoitusta kyseiset mainokset olivat tuottaneet.

Vaikuttavia tuloksia Postisella ja Facebook-videoilla 

– Suoraa tulosvertailua esimerkiksi vuoden 2015 ja 2016 kokonaistuotoista ei voi tehdä, sillä vuoden 2015 syksyn pakolaiskriisi nosti kaiken varainhankintamme tulosta selkeästi normaalia korkeammaksi, kertoo Raisa Heinämäki, – Mutta saman vuoden sisällä kanavia voi toki verrata keskenään.

– Vuonna 2015 totesimme, että Postinen oli jopa 360 % ulkomainontaa tehokkaampaa, kun tulos suhteutettiin mainoskanavien kustannuksiin. Kokosivun ilmoitus Postisessa tuotti 612 kpl 10 euron lahjoitussoittoa, kun 37 paikkakunnalla toteutettu viikon mittainen abribus-ulkomainonta tuotti 320 kpl 10 euron lahjoitustekstiviestiä. Postisen ilmoitus generoi peräti 53% enemmän lahjoituksia kuin ulkomainoskampanja.

– Vuonna 2016 toteutimme Facebookissa videomainontaa, joka toimi myös hyvin. Saimme videoiden kautta 145 kpl 15 euroa tekstiviestilahjoituksia. Samana vuonna Postisessa julkaistu mainos puolestaan tuotti 253 kpl 10 euron lahjoitussoittoa, kertoo Heinämäki, – Lopullisiin tuloksiin vaikuttaa todella paljon tekstiviestin lahjoitussumma sekä kanavan kustannukset, samoin kuin median tavoittavuus ja mediaympäristö. Monimediakampanjat ovat nykypäivänä ainoa oikea keino tavoittaa laajasti eri ikäiset ihmiset ja saada heidät liikkeelle.

Perinteinen suorapostitus on vuosi toisensa jälkeen ollut Nälkäpäivä-keräyksen tärkeä selkäranka. Vaikka digitaaliset mediat vahvistuvat, uskomme tulosten perusteella, että perinteinen suora säilyttää vahvan asemansa varainkeruun mediana. Postinen on valtakunnallisuutensa, näyttävyytensä ja aktivoivan luonteensa takia meille erittäin hyvä media, jota tulemme jatkossakin käyttämään. Yhteistyö Postin kanssa on aina ollut mutkatonta ja rakentavaa, sanoo Raisa Heinämäki.

icon-quote.png Vaikka digitaaliset mediat vahvistuvat, uskomme tulosten perusteella, että perinteinen suora säilyttää vahvan asemansa varainkeruun mediana. 

 Nälkäpr_col.jpgpäivä on Suomen Punaisen Ristin tärkein vuosittainen keräys. Syksyllä toteutettavassa kampanjassa kerätään varoja katastrofirahastoon. Lahjoituksilla autetaan luonnonkatastrofien ja sotien uhreja maailmalla ja äkillisen onnettomuuden kohdanneita Suomessa.

 
 
 
 

 Postinen aktivoi toimimaan Tutustu täältä  Tavoitat 3,5 miljoonaa suomalaista kotitaloutta yhtenä pävänä yhdellä  ilmoituksella.

 

Aiheet: Asiakascase, Markkinointi ja data

Tilaa päivitykset sähköpostiisi!