Kaikki artikkelit Palaa: Posti.fi
10.10.2017

Logistiikan merkitys ilmastonmuutoksessa

Logistiikka on merkittävässä roolissa ilmastonmuutoksen hillinnässä. Suomi on sitoutunut vähentämään liikenteen päästöjä 50 % vuoteen 2030 mennessä. Posti on jo pitkään ollut oman sektorinsa suunnannäyttäjä ympäristövaikutusten pienentämisessä ja tarjoaa ainoana logistiikkayrityksenä Suomessa asiakkailleen 100 % hiilineutraalit kuljetukset.

Asiakkaille Posti Green tarkoittaa sitä, että kaikki asiakkaan Postilta ostamat kuljetus- ja toimitusketjuratkaisut ovat ilman lisämaksua täysin päästöttömiä. Lisäksi asiakkaat saavat Postilta päästöraportin käyttämiensä palveluiden synnyttämistä ja nollatuista päästöistä.

Logistiikka muodostaa merkittävän osan yrityksen hiilijalanjäljestä

Posti itse on asettanut tavoitteekseen vähentää hiilidioksidipäästöjä 30 % suhteessa liikevaihtoon vuoteen 2020 mennessä vertailuvuoden ollessa 2007. Kuljetusten ja jakelun päästöjä alennetaan ennen kaikkea tehokkaalla reittisuunnittelulla, yhdistelemällä kuljetuksia sekä ympäristön huomioivalla ajotapakoulutuksella.

Jäljelle jääneet päästöt Posti nollaa osallistumalla ilmastoprojekteihin.Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kun yhden paketin kuljettaminen tuottaa 600 grammaa hiilidioksidia, Posti varmistaa sertifioitujen ilmastoprojektien avulla, että toisaalla tuotetaan saman verran vähemmän.

- Pariisin ilmastosopimuksen jälkeen keskustelu ilmastonmuutoksen hillinnästä on noussut uudelle tasolle. Posti Green on saanut asiakkailtamme erittäin positiivista palautetta ja olen todella tyytyväinen siihen, miten me logistiikkakumppanina voimme auttaa asiakkaitamme saavuttamaan omat ilmastotavoitteensa, kertoo Postin vastuullisuusjohtaja Noomi Jägerhorn.

Ympäristöasiat enstistä tärkeämmässä roolissa

Logistiikka muodostaa merkittävän osan yrityksen hiilijalanjäljestä. Tutkimustulokset* kertovat, että jopa 73 % suomalaisista haluaa suosia yrityksiä, jotka huomioivat ympäristötekijät hankinnoissaan. Huoli maapallon luonnonvarojen loppumisesta on yhteinen meille kaikille.

*Lähde Evidens 2015  

73 prosenttia.jpg

40 prosenttia.jpg90 prosenttia.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tutustu tästä päästöttömiin kuljetus- ja toimitusketjuratkaisuihin!

 

Aiheet: Logistiikka, Ympäristö ja vastuu

Tilaa päivitykset sähköpostiisi!