Kaikki artikkelit Palaa: Posti.fi
12.6.2018
”Nyt olemme Postin kanssa tuhannen toimituksen päivävauhdissa. Toimitamme suomalaisille miljoonia litroja juomia viikossa.”

 

Sinebrychoff on Suomen kolmanneksi vanhin yritys. 1819 perustettu pieni panimo on kasvanut maamme johtavaksi oluiden, siiderien sekä virvoitus- ja energiajuomien valmistajaksi. Tuotteillaan yritys on ollut osa suomalaisten arkea ja juhlaa kohta 200 vuoden ajan: Koff, Karhu, Battery, Coca-Cola tulevat Sinebrychoffilta.

Nykyisin Sinebrychoff kuuluu Carlsberg-konserniin, mikä on tuonut toimintaan lisää kansainvälistä ulottuvuutta aina logistiikkaa myöten.

”Kansainväliset laatuauditoinnit ja standardit ulottuvat kuljetuksiin asti. Etsimme yhdessä konsernin muiden maiden kanssa jatkuvasti parhaita ratkaisuja logistiikkaan ja tietotekniikkaan”, sanoo Sinebrychoffin uudistetussa logistiikkakeskuksessa ilman kuljettajaa toimivien vihivaunujen automaatiokeruutoimintaa seuraava jakelupäällikkö Jussi Peltonen.

Lähetysalueelta juomalavat siirtyvät automaattisesti odottamaan runkokuljetuksia Postin terminaaleihin kautta maan. Osa lähtee suoraan pääkaupunkiseudun jakelukuljetuksiin.

Uudenlainen strateginen kumppanuus

Juomalogistiikan kustannustehokkuuden varmistamiseksi Sinebrychoff solmi 2017 uudenlaisen strategisen kumppanuuden Postin kanssa. Posti hoitaa Sinebrychoffin tuotteiden siirtokuljetukset, jakelut, hyllytykset ja paluulogistiikan kattavasti lähes koko Suomessa.

”Jakeluverkostossa siirryttiin Postin terminaaleihin ja jakeluun viime vuoden puolella alue kerrallaan. Samalla otettiin käyttöön Postin toteuttama uusi hyllytyskonsepti.”, Peltonen kertoo.

Selkeyttä juomalogistiikkaan

Sinebrychoffin toimitusketjujohtaja Pasi Lehtinen kertoo terminaalien hallinnan siirron samalla toimijalle selkeyttäneen yrityksen juomalogistiikkaa:

”Jakelun keskittäminen luo säästöjä ja yhden strategisen kumppanin käyttäminen varmuutta toimintaamme. Tämä mahdollistaa myös tietojärjestelmien paremman yhteensovittamisen. Siitä on ollut meille iso etu.”

Jussi Peltonen painottaa juomalogistiikan erityisvaatimuksia.

”Meillä on isot volyymit ja tuotteiden hinnoittelu on sellainen, että se vaatii tehokkuutta logistiikalta. Tuotteet menevät heti kulutukseen, joten kaupan hyllyllä on aina oltava valikoimaa tai kuluttajan käsi osuu toisiin tuotteisiin.”

Elintarvikelogistiikassa on omat lainalaisuutensa. Varastoinnissa, terminaaleissa ja kuljetuksissa hygienia-asioiden täytyy olla kunnossa. Tölkit ja pullot ovat herkästi särkyvää tavaraa, ja talvella tarvitaan lämpimät kuljetukset sekä jakelussa että runkoverkossa.

Tuote- ja tietovirrat sujuvasti yhteen

Jussi Peltonen kertoo juomalogistiikan laajennetun sopimuksen käyttöönoton olleen kaksijakoinen projekti, jossa sovitettiin tuote- ja tietovirrat sujuvasti yhteen.

”Operatiivisen tavaranliikuttelun ohella tietovirrat ovat vähintään yhtä tärkeässä roolissa. Olemme integroineet Sinebrychoffin prosessit Postin erp-järjestelmiin ja kuljettajapäätteisiin. Kaikki toimitussanomat, lähetykset, tilaukset ja palautukset, kulkevat nyt edi-liikenteellä. Tämä data siirretään Postin jakelupäätteistä Postin järjestelmien kautta meidän järjestelmiimme, ja siitä syntyy sitten lasku asiakkaalle.”

Peltonen korostaa, että hyllytyksen lisäksi on tärkeää merkitä pantilliset palautusyksiköt, rullakot, kennolevyt, tölkit ja palautuspullot oikein.

”Päivän päätteeksi meillä on aina tieto, mitä tuotteita on toimitettu ja mitä palautuksia otettu. Nyt meillä on kova luotto siihen, että asiat toimivat ja tieto kulkee.”

Sinebrychoffin koko Suomen toimitusputkesta asiakkaille asti vastaavalla Peltosella riittää kiirettä. Alkukesän helteet saivat kansan janoiseksi ja kysyntää näyttää jatkuvan edelleen vahvana.

”Nyt olemme Postin kanssa tuhannen toimituksen päivävauhdissa. Toimitamme suomalaisille miljoonia litroja juomia viikossa.”

 Postin palvelut Sinebrychoffille

  • Kuljetukset panimolta Postin terminaaleihin valtakunnallisesti
  • Terminaalikäsittelyt: purkaminen, lajittelu, lastaaminen
  • Jakelukuljetukset ravintoloihin, kauppoihin, kioskeihin
  • Juomien hyllyttäminen
  • Tyhjien pullojen, tölkkien, astioiden ja pakkausmateriaalien poisvienti
  • Pakkausmateriaalit ja tavarantoimitukset takaisin panimolle

--------------------------

Linkit

Lisätietoa: www.sinebrychoff.fi

Katso video:

 

 

Lue lisää elintarvikelogistiikan palveluista!

  Lue lisää
 

Aiheet: Asiakascase, Logistiikka

Tilaa päivitykset sähköpostiisi!