Kaikki artikkelit Palaa: Posti.fi
28.6.2018

Posti on kasvanut elintarviketeollisuuden, päivittäistavarakaupan ja Foodservice-sektorin vahvaksi logistiikkakumppaniksi.

 Lisäksi Posti on investoinut voimakkaasti it-järjestelmiin, joilla varmistetaan elintarvikelogistiikassa tärkeä reaaliaikainen tiedonkulku. Isoja satsauksia on tehty myös terminaali- ja varastotiloihin sekä kuljetuskalustoon.

Postin elintarvikelogistiikasta vastaava johtaja Jani Lindström kertoo, että nyt Posti voi tarjota asiakkailleen entistä kattavamman ja kilpailukykyä tuovan toimitusketjuratkaisun, johon kuuluvat varastointi, keräily, terminaalikäsittely, lämpötilasäädellyt kuljetukset ja lisäpalvelut kuten esimerkiksi hyllytys.

Elintarvikkeet tuoreina keittiöihin

Suomalaiset syövät yhä useammin ulkona ja viettävät aikaansa kahviloissa. Ammattikeittiöt valmistavat vuosittain noin 868 miljoonaa ateriaa.

Keittiöihin tarvitaan tuoreita elintarvikkeita, ja valmiita annoksia pitää toimittaa nälkäisille asiakkaille kotiin tai työpaikalle. Posti mahdollistaa ruoan verkkokaupalle tehokkaat toimitukset Smartpost-pakettiautomaatteihin.

Ateriat verkkokaupasta kuluttajille Smartpost-pakettiautomaatteihin 

Aterioiden verkkokaupan kasvua on jarruttanut toimitusten ajoitusten vaikeus. Postin uudet Smartpost-automaatit tuovat ratkaisun, jossa ateriat tai elintarvikkeet toimitetaan lämpötilasäädellyssä laatikossa kerrostalon tai työpaikan ala-aulassa sijaitsevaan lokerikkoon. Asiakkaan ei näin tarvitse odotella toimitusta määrättyyn aikaan, vaan sen voi noutaa toimituspäivän iltaan mennessä.

Hygieniatason on pidettävä läpi toimitusketjun

Postin toimitusketjuun kuuluvat elintarvikekuljetukseen sertifioidut terminaali- ja kuormatilat. Hygieniatason ja tuoreketjun on pidettävä koko ketjun läpi. Lämpötilaseuranta rekisteröi mahdolliset poikkeamat. Tarkkuus, nopeus ja toimitusvarmuus ovat elintarvikelogistiikan avainasiat. Kaupassa on oltava tuoreita elintarvikkeita heti aamulla, ja ravintola tarvitsee raaka-aineensa hyvissä ajoin ennen asiakkaiden saapumista. Päivittäistavarakaupassa Posti on isojen keskusliikkeiden logistiikkakumppani.

Juomien toimitusketju digiaikaan

Postin ja Sinebrychoffin sopimus juomalogistiikan palveluiden laajentamisesta on merkittävä osoitus Postin uusista mahdollisuuksista palvella isoja yritysasiakkaita. Posti hoitaa Sinebrychoffin tuotteiden siirtokuljetukset, jakelut, hyllytykset ja paluulogistiikan kattavasti lähes koko Suomessa. Yhteistyön puitteissa toimitusketju digitalisoitiin sähköisiä rahtikirjoja myöten.

”Jakelun keskittäminen luo säästöjä ja yhden strategisen kumppanin käyttäminen varmuutta toimintaamme. Samoin terminaalien hallinnan siirto samalle toimijalle selkeyttää Sinebrychoffin juomalogistiikkaa”, kertoo toimitusketjujohtaja Pasi Lehtinen Sinebrychoffilta.

Lisätietoa: www.sinebrychoff.fi

Lisätietoa logistiikan palveluista löytyy osoitteesta www.posti.fi/logistiikka

  

Aiheet: Logistiikka

Tilaa päivitykset sähköpostiisi!