Kaikki artikkelit Palaa: Posti.fi
22.9.2017

Turkka Kuusisto
johtaja
Postipalvelut

Posti aikoo kasvaa kotipalveluissa, mutta puheet jakajien tekemästä saattohoitopalveluista olivat uutisankka, kirjoittaa Postipalveluista vastaava johtaja Turkka Kuusisto.

10 faktaa Postin Kotipalveluista

Lännen Media uutisoi eilen uutisankan, jossa väitettiin Postin olevan kiinnostunut osallistumaan Turun

 kaupungin saattohoitopalveluiden kilpailutukseen. Lehti oikaisi väärät tiedot tänään, mutta kerrataan vielä tosiasiat: postinjakajat eivät tee saattohoitopalveluita, saattohoitajan työ on sairaanhoitajan työtä.

Postin Kotipalveluista on julkisuudessa kirjoitettu paljon, ja usein on kysytty ja ihmetelty, miksi Posti tekee kotipalveluja. Yritän nyt avata mistä kotipalveluissa on kyse.

 1. Kotipalvelut ei ole mikään uusi asia Postissa. Ateriakuljetuksia Posti on tehnyt jo vuodesta 1997 alkaen, eli palveluja on tarjottu 20 vuoden ajan.
 2. Posti Kotipalveluiden fokus on hoivapalveluissa. Kotipalvelujen työntekijöitä on yli 400, ja nämä 
  ammattilaiset keskittyvät kotihoidon ja henkilökohtaisen avustamisen tehtäviin.
 3. Tuotamme erilaisia palveluja noin sadassa kunnassa, ja kunnat ovat Postin pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita.
 4. Kehitämme uusia palveluja, koska kotihoidon palvelujen kysyntä kasvaa kaiken aikaa väestön ikääntyessä. Yhteinen nimittäjä on, että tuotamme palveluja koteihin.
 5. Kotipalvelumme mahdollistavat, että ihmiset voivat asua ja elää kotonaan entistä pidempään. Kehitämme parhaillaan kuntien kanssa uudenlaista palvelumallia, jossa postityöntekijän käynnit tukevat asiakkaan kotona pärjäämistä, toimintakykyä ja parempaa elämänlaatua.
 6. Kotipalvelut kasvoi vuoden alussa HR Hoivan kotihoidon ja henkilökohtaisen avun osaajilla ja heinäkuussa SOL:n henkilökohtaisen avustamisen työntekijöillä. He toimivat mm. vammaisten ja pitkäaikaissairaiden henkilöiden avustajina.
 7. Postin valtti on valtakunnallinen verkosto haja-asutusalueita myöten. Tavoitamme päivittäin liki kolme miljoonaa kotitaloutta, eli voimme yhdistää samaan kotikäyntiin monta palvelua hyödyntäen logistiikkaosaamistamme. Voimme samalla käynnillä toimittaa mm. lääkkeitä ja hoitotarvikkeita.
 8. Helsinki valitsi kesällä Posti Kotipalvelut huolehtimaan kotihoidon asiakkaiden kauppatilauksista.
 9. Paljon julkisuutta saanut ruohonleikkuu kuuluu tilattaviin palveluihin, mutta sen osuus on promillen luokkaa, eikä vaikuta Postin muihin palveluihin.
 10. Vaikka Posti aikoo kasvaa kotipalveluissa, on Posti tänään ja tulevaisuudessa ennen kaikkea logistiikan palveluyritys. Tänäänkin Posti on välittänyt ympäri Suomen mm. kirjeitä, lehtiä, mainoksia, paketteja, ruokaa, rahtitavaraa, rakennustarvikkeita, huonekaluja, varaosia, laboratoriolähetyksiä, hoitotarvikkeita, lääkkeitä, virvoitusjuomia, olutta ja alkoholia – sekä tietysti monia palveluja digitaalisesti.

 

Tutustu Postin Kotipalveluihin

  Lue lisää
 

Aiheet: Blogi

Tilaa päivitykset sähköpostiisi!