Kaikki artikkelit Palaa: Posti.fi
4.4.2018
Johanna Rouhe

Kirjoittajan terveiset

Korttien tuotepäällikkö Johanna Rouhe rakastaa kauniita postikortteja ja muistaa niillä myös usein ystäviään. 

Johanna toivottaa kaikille aurinkoista kevättä.   Muistakaa ilahduttaa toisianne!

 

Kutsujen hurmaa

Kevät ja kesä ovat monien hurmaavien juhlien aikaa. Hyvä valmistautuminen takaa juhlien onnistumisen. Itse menin niin nuorena naimisiin, etten ymmärtänyt ottaa häiden valmisteluista minkäänlaisia paineita. Äiti ja isä tilasivat tarjoilut ja sulhasen kanssa valittiin hääkakuksi paikallisen leipomon oma suosikkimme, se jossa oli aprikoosihilloa. Sulhanen painoi kutsukortit vanhalla Heidelbergillä tutussa kohopainossa. Vihkipäivään valmistauduimme reissulla katsomaan Jyväskylän MM-rallia. Vanhemmat eivät ideaa kehuneet, mutta palattiin toki edellisenä päivänä. Hyvä avioliitto tuli!

Lasten ylioppilasjuhlia sentään stressattiin. Hauskinta oli koemaistella ja harjoitella ruokatarjoilut.  Pidimme valintaa aika onnistuneena, niinpä esikoisen menu toistettiin sellaisenaan kuopukselle kahden vuoden päästä. Oli edelleen herkullista, ja nyt erityisen hyvin harjoiteltu.

Monessa kodissa aletaan jo miettiä juhlakauden ruoka- ja juomalistoja, konstikkaimmat reseptit harjoitellaan etukäteen tai catering testataan. Juhlavaatteet hankitaan ja luottomekot sovitetaan (kutistuminen on alati uhkana). Juhliin valmistautumista on myös kutsujen lähettäminen. Oikea käsin kirjoitettu kutsu on paljon juhlavampi kuin sosiaalisen median tapahtumailmoitus. Konkreettinen kutsu tulee varmasti pidettyä esillä muistuttamassa juhlasta ja ehkä vastaamisen määräpäivästä.

Postimerkkien aiheissa ja värisävyissä on valikoimaa, kuvattuna on niin ylioppilaslakki kuin vihkisormuksetkin sekä useita kukkia. Kaunis postimerkki kruunaa kutsun. Minkälainen merkki sopisi sinun kutsuihisi? Tutustu postimerkkivalitsimeen ja testaa vaihtoehtoja. Postimerkit ostat helposti Postin verkkokaupasta.

Aivan uniikin postimerkin saat tilaamalla sen omasta valokuvasta. Omakuvapostimerkkien aiheissa vain mielikuvitus on rajana.  Muista juhlien jälkeen kiittää lahjoista. Ihanien häiden kiitoskorttiin tuo hääkuvasta teetetty postimerkki tyylikkään viimeisen silauksen.

Kutsut valmistujaisjuhliin voivat olla ensimmäiset oikeat kirjeet, jotka nuori itse postittaa. Pikakertaus: Kiinnitä postimerkki kuoren oikeaan yläkulmaan. Vastaanottajan nimi ja katuosoite, sekä postinumero ja paikkakunta kirjoitetaan kuoren oikeaan laitaan, alas.  Lisää vielä lähettäjän nimi ja osoite kuoren vasempaan yläkulmaan.


Hyvää kevättä ja ihania juhlia kaikille sankareille, heidän vanhemmilleen ja kutsuvieraille!

 

 

Aiheet: Pinnalla

Tilaa päivitykset sähköpostiisi!