Kaikki artikkelit Palaa: Posti.fi
30.11.2018

Pakettien nopea ja luotettava liikkuminen on verkko-ostoksia tehdessä tärkeää, varsinkin nyt kiihkeänä joulusesonkina. Me postilaiset paiskimme täysillä töitä, jotta sinun joululogistiikkasi olisi sujuvaa – teemme töitä sesonkiaikoina kolmessa vuorossa, 24 tuntia vuorokaudessa. Myös logistiikkakeskukset pyörivät jopa seitsemänä päivänä viikossa aina jouluun asti.

Mitkä olivat joulun viimeiset lähetyspäivät?

Sopimusasiakkaiden pakettien ja tavaralähetysten viimeiset lähetyspäivät kotimaahan:

  • keskiviikko 19.12: Kotipaketti ja Express-rahti 9, 14 ja 21
  • torstai 20.12: Postipaketti ja Express-paketti 9 ja 14

Katso joulun 2018 viimeiset lähetyspäivät tarkemmin suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Pakettiautomaattien määrä tuplaantui − tuhannes automaatti avattiin joulusesonkiin

Olemme varautuneet ennätykselliseen verkkokauppasesonkiin ja tuplasimme pakettiautomaattien määrän täksi jouluksi. Tuhannes automaatti asennettiin marraskuussa Helsingin päärautatieasemalle.

– Odotamme verkkokaupan kasvavan kaksinumeroisin luvuin tänä jouluna. Viime vuonna toimittamiemme verkkokauppapakettien määrä kasvoi 15 %. Varmistamme maan tiheimmällä noutopisteverkostolla sujuvan asiakaskokemuksen myös huikeissa volyymipiikeissä, kertoo Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen.

Joulun ajan noutopisteet purkavat pakettien jouluruuhkaaJoulun ajan noutopiste

Yli 100 pakettien väliaikaista noutopistettä ympäri Suomea varmistavat pakettien perillemenon. Jos lähetys ei mahdu alkuperäiseen palvelupisteeseen, se ohjataan mahdollisimman lähelle toiseen palvelupisteeseen. Joulun ajan noutopisteet sijaitsevat mm. kaupoissa, kauppakeskuksissa ja Postin jakelun tiloissa.

– Väliaikaisten noutopisteiden ansiosta asiakkaat eivät joudu odottamaan ylimääräisiä päiviä lähetyksiään, vaan paketit saadaan nopeasti noudettaviksi. Kehitämme väliaikaisten noutopisteiden verkostoa edelleen kokemusten mukaan, Postin pakettipalvelujen kaupallinen johtaja Henrik Hahtovirta sanoo. 

Joulun ajan noutopisteiden sijainnit ja aukioloajat löydät täältä >

Paketit joulusesonkina perille sunnuntaisin – ei lisämaksua

Joulun ajan toimitamme paketit perille seitsemänä päivänä viikossa. Lähetykset noudetaan ja toimitetaan vastaanottajille joulusesonkina normaalien jakelupäivien lisäksi neljänä sunnuntaina 25.11. – 16.12.

Verkkokauppias saa sunnuntaitoimitukset täysin ilman lisämaksuja. Seitsemänpäiväisen pakettijakelun piirissä on yli 40 % suomalaisista eli lähes 2,3 miljoonaa kuluttajaa. Palvelu kattaa 12 kaupunkia: Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Oulu, Pori, Seinäjoki, Tampere ja Turku. Paketteja toimitetaan postien lisäksi markettien ja kauppakeskusten pakettiautomaatteihin. Lue lisää >

Joulun arkipyhien vaikutus Postin rahtiin 

Postin rahti rauhoittuu joulun ja uuden vuoden välillä. Jakeluliikennettä hoidetaan rajoitetusti. Lue lisää >

Postit palvelevat pidennetyin aukioloajoin – aattonakin pääsee vielä postiin

Kauppojen ja kioskien yhteydessä olevat postit palvelevat pitkien aukioloaikojensa mukaan myös iltaisin ja viikonloppuisin. Postin omat myymälät palvelevat joulun alla pidennetyin aukioloajoin ja ovat avoinna myös sunnuntait:

24.11.−23.12. 

  • ma−pe klo 21 asti
  • la 10–17
  • su 12–16

Helsingin Elielinaukion myymälä palvelee myös jouluaattona 24.12. klo 8–12.

Palvelupisteet ja aukioloajat >

 

 

Pikakuljetus verkkokaupasta kotiin 1–2 tunnissa

 
Posti aloittaa verkkokaupan pikakuljetusten pilotoinnin. Lue lisää
 

Aiheet: Logistiikka, Joulu, Verkkokauppa

Tilaa päivitykset sähköpostiisi!