Kaikki artikkelit Palaa: Posti.fi
18.9.2018

Railin tuikkivat silmät ovat vastassa toiminta- ja fysioterapeutti Juusoa Posti Kotipalveluista. Juuso on kuntouttanut Railia maaliskuusta lähtien hänen kotonaan Vantaalla.

- Tyttäret sanovat, että kuntoni on ihan toisenlainen kuin alussa. Silloin en päässyt helposti sängystä ylös, mutta nyt se käy ilman apuvälineitäkin. Kahvat ovat silti tärkeitä tuomassa varmuutta. Eihän siitä mitään tulisi, jos pelkäisi, Raili sanoo.

Raili sai ensin Posti Kotipalveluilta kuntoutusta osana Vantaan kotihoitoa ja jatkoi sitten yksityisasiakkaana.

ERaili, Juuso ja yläfemma

− Jalkavoimat tukevat tasapainoa ja ehkäisevät kaatumisia. Kuntoutuksessa ideana on löytää asiakkaiden potentiaali tehdä itse asioita. Tarkistan myös kodin esteettömyyden, esimerkiksi kynnyksiä voidaan poistaa tai lisätä tukia pesutiloihin. Asiakkaille valitaan myös heille sopivat liikkumisen apuvälineet, Juuso sanoo.

Juuso panostaa ikäihmisten kuntoutuksessa etenkin jalkavoimien ja tasapainon parantamiseen sekä liikkumisen varmuuteen. Harjoitukset tehdään turvallisesti ja vaikuttavasti.

Raili ja Juuso pyrähtävät käsikynkkää portaisiin treenaamaan. Sitten jalkavoimia harjoitellaan myös nousemalla istumasta ylös useita kertoja.

− Kokeilepa ottaa yhdellä kädellä tukea ja laskeudu rauhallisesti. Vielä yhden kerran. Tehdään loppuun vielä muutama  tasapainohomma, Juuso opastaa ja saa Railin hersyvään nauruun.

kotikuntoutus2

− Heitetään yläfemmat niin kuin nuoriso sanoo, Raili nauraa.

Juuso pitää työstään, jossa hän voi auttaa asiakkaita parempaan elämään kotona.

− Parasta on, kun asiakas on itse iloinen edistysaskelista, jos vaikka liikkuminen tai sängystä nouseminen on helpompaa. Onnistumista on myös, ettei kaatumisia tule, Juuso kuvailee.

Juuso kiristää vielä käynnin lopuksi Railin rollaattorin kääntyneen kahvan. Raili lupaa tehdä harjoitusohjelmaa ennen seuraavaa tapaamista.

− Harjoittelulla hankalankin asian saa sujumaan, Juuso kannustaa. 

 

Aiheet: Kotipalvelut

Tilaa päivitykset sähköpostiisi!