Kaikki artikkelit Palaa: Posti.fi
26.10.2018

Posti Kotipalveluiden moniammatillinen tiimi vastaa jokaisen asiakkaan yksilöllisiin elämäntilanteisiin. Posti Kotipalvelut tarjoaa sekä hoidollista että kuntouttavaa kotihoitoa, jota voivat kuntien lisäksi tilata yksityisasiakkaat. Vanhustyön asiantuntija, geronomi, Katja huolehtii, että jokainen saa elää kotonaan oman näköistään elämää. Silloin kun ollaan asiakkaan luona, hän tulee nähdyksi ja huomioiduksi. Katja_Korhonen_2018_2_600

- Asiakkaan kohtaamisessa on tärkeää huomioida hänen persoonansa. Jokaisella on elettyä elämää takana, työhistoria ja muita omia kiinnostuksenkohteita. Niitä ei pidä jättää huomiotta muistisairaankaan asiakkaan kohdalla. Ideana on, että asiakas tekee itse mahdollisimman paljon asioita ja me tuemme, Katja kertoo.

Kokonaisvaltaista hoitamista sydämellisesti

Katjalle työ vanhusten parissa on ollut kutsumus. Hän opiskeli lähihoitajan pätevyyden jatkoksi geronomin tutkinnon, johon kuuluu laaja toimenkuva. Asiakas huomioidaan niin fyysisen, psyykkisen kuin sosiaalisen kuntoutuksen osalta.

- Tämä on kokonaisvaltaista hoitamista sydämellisesti. Omia voimavaroja lisää, kun oppii tuntemaan asiakkaan. Teen mahdollisimman paljon yhdessä asiakkaan kanssa ja otan omaiset mukaan suunnitteluun. Fyysisen kuntoutuksen ja hoidon lisäksi etsin asiakkaalle kontakteja ikätovereihin, kartoitan muun muassa päivätoimintapaikkoja. Välillä saa käyttää mielikuvitusta, että saa asiakkaan motivoitua osallistumaan, Katja hymyilee yli 15 vuoden kokemuksella alalta.

Katjan työpäivät Posti Kotipalveluissa ovat erilaisia, kuten ovat asiakkaatkin. Katjan asiakkaita ovat muun muassa Helsingin seudun veteraanit. Hän voi saattaa asiakkaan päivätoimintaan, tarkistaa, että lääkkeet on otettu, ottaa tarvittavat kokeet ja olla yhteydessä lääkäriin tai apteekkiin. Kotikuntoutuksessa Katja tukee asiakkaan toimintakykyä ja liikkuu yhdessä.

- Ulos pääseminen on päivän kohokohta monelle, se voi olla voimaannuttava kokemus. Kerta viikossakin kantaa pitkin viikkoa, monet asiakkaat sanovat. Korostan sitä, että kaikki tuki räätälöidään yksilöllisesti ja asiakkaan kiinnostuksenkohteiden mukaan. Se ylläpitää parhaiten toimintakykyä.
 

Aiheet: Kotipalvelut

Tilaa päivitykset sähköpostiisi!