Kaikki artikkelit Palaa: Posti.fi
4.11.2016

Kortti ja kirje liitetään vahvasti positiivisiin, henkilökohtaisiin tunteisiin, selviää IROResearchin Postille toteuttamasta tutkimuksesta. Siinä missä sosiaalinen media on arkipäiväistynyt, on kortin ja kirjeen arvo yksilöllisyydessä ja henkilökohtaisuudessa.

Joulukorttien kirjoittaminen on yleisin ja samalla lähes institutionaalinen rituaali monelle lähettäjälle. Muita yksilöllisempiä rituaaleja ovat kortti- ja kirjetraditiot läheisten kanssa, esimerkiksi syntymäpäiväkortit tai mahdollisimman mieleenpainuvan kortin lähettäminen matkalta.

kortit_kahvila0499_44177.jpg

Korttien lähettäjät ovat aikaansaavia ja välittäviä

Tutkimus piirsi lähettäjistä kuvaa sosiaalisina, aikaansaavina, luovina, ajattelevina, humaaneina, välittävinä ja lämpiminä. Kun lähettää kortin, on ilo molemminpuolinen.

"Tekstiviestit on tylsiä. Ei ole henkeä, tunnelmaa, aitoutta. Kun lähettää, siinä näkee vähän vaivaa, valitsee kortin, paperin, kuoren ja merkin. Tulee tunne, että se on oikeasti ajatellut mua, oon iloinen." (Nainen, lähettäjä 55+)

"Mummo soitti just kesällä itkien, että tuli yllätyksenä, kun lähetin hänelle kortin. Se oli niin iloinen siitä, luki sitä tekstiä ääneen, tekstikin oli sille tosi tärkee. Pienellä jutulla voi saada tosi hyvän olon toiselle." (Nainen, lähettäjä 18-34)

"Jos ite saan kortin, pompin käsilläni, oon niin innoissani siitä. Se on ihan parasta. Joku on muistanu, miettiny mua ja valinnu mulle sopivan kuvan, ne tietää mistä tykkään. Se on huikeeta." (Nainen, lähettäjä 18-34)

Kukapa ei haluaisi tehdä vaikutusta, ilahduttaa ja tulla muistetuksi itsekin, siinä onnistuu kortilla ja kirjeellä takuuvarmasti.

Some-ajan postikortti lähtee matkaan sovelluksen kautta

Älypuhelimeen saatavassa Postikortti-sovelluksessa digitaaliset keinot yhdistetään perinteiseen korttiin. Omista valokuvista saa tehtyä kortin, jonka Posti painaa ja vie perille. Sovellus on vaivaton ratkaisu, jossa on kaikki samassa paketissa: kortti, merkki ja kirjelaatikko. Se voi poistaa lähettämisen esteitä.

− Postikortti-sovellus uudistettiin ja palvelun käytettävyyteen on panostettu entisestään. Luottokorttitietojen tallentamismahdollisuus nopeuttaa maksamista, osoitetiedot voi hakea puhelimesta ja viimeksi käytetyt osoitetiedot ovat heti näkyvissä. Uudessa sovelluksessa voi käyttää myös suosittuja emoji-symboleita, Ulla Seppälä Postista iloitsee.

Lainaukset ovat tutkimuksen ryhmäkeskusteluista ja haastatteluista, jotka tehtiin syksyn aikana.

Aiheet: Tutkimus

Tilaa päivitykset sähköpostiisi!