Kaikki artikkelit Palaa: Posti.fi
1.12.2017

Joulukorttien lähettämisessä on hienointa tämä: Kun kortin saaja ottaa sen käteensä, tunnustelee ja kääntelee sitä, katselee ja lukee terveiset, niin siinä hetkessä kaikki korttiin lataamani lämpöiset tunteet ja joulumieli siirtyvät suoraan hänen sydämeensä. 

Kokosin sinulle kolme konstia joilla varmistat, että lämpimät ajatuksesi pääsevät perille ajoissa.

Nro1 - Osoite

Perheeni pyytämättä todistaa, että minulla on maailmankaikkeuden kamalin käsiala. Muitakin kiintoisan kirjoitustavan omaavia löytyy. Sen huomasin, kun olin kiireapulaisena Postin joulukorttilajittelussa.

Postinjakajat osaavat tulkita haastavia käsialoja ja lukevat kadun nimet helposti muutamasta selvästä kirjaimesta. Muista, että meitä hieroglyfeihin harjaantumattomia voi joulun aikaan olla apulaisena. Selkeä osoite on arvossaan, ja sellaista on kaikkien nopeampaa lukea.

Postin osoiteselvityksessä tehdään salapoliisin työtä, kun osoite on väärin tai siitä ei kerta kaikkiaan saa selvää. Nämäkin kortit löytävät useimmiten oikean vastaanottajan, ehkäpä vasta tammikuussa, sillä tutkimuksiin kuluu aikaa.

Nro 2- Oikea postinumero säästää kortin kulkuaikaa

Postinumerot määräävät sen mihin jakelupisteeseen kortti menee.  Kun postinumero on oikein, kortti on ensi osumalla oikealla reitillä vastaanottajan postilaatikkoon. 

Jos postinumero vinksahtaa vahingossa väärin, kulkuaika voi viivästyä juuri ratkaisevalla päivällä. Perille se toki löytää. 

Posti.fi/postinumerohaku on helppokäyttöinen ja hurjan suosittu.  Moni jo käyttää verkkopalveluamme joulukorttitalkoissaan. 

Nro 3- Testattu resepti avuksi

Korttitalkoissa on monta vaihetta kuin leivonnassa konsanaan. Valmiiden korttien mukana postiin pujahtavat helposti myös ne kortit, jotka kaipasivat vielä pienen täydennyksen, esimerkiksi vastaanottajan osoitteen. Pidä siis valmiiksi kirjoitetut kortit erillään keskeneräisistä.

Postimerkkien koko ja muoto vaihtelevat vuosittain. Kun liimaat ensin merkin kortin kulmaan, nimet ja osoitteet mahtuvat sopivasti osoitteelle varattuun tilaan.  

Moniin hyväntekeväisyyskortteihin postimerkkejä ei tarvitse liimata lainkaan,  sillä kortin postimaksu on valmiiksi maksettu. Se riittää Tukholmaan tai Tampa Bayhin ja ihan Priority-postina. Helppoa hyväntekeväisyyttä joulunaikaan! 

Mukavia jouluvalmisteluja jokaiseen kotiin!

Johanna Rouhe
tuotepäällikkö  

 

Joulupostimerkit 600x200.jpg


Aiheet: Joulu

Tilaa päivitykset sähköpostiisi!