Kaikki artikkelit Palaa: Posti.fi
15.9.2017
Iikka.png

Iikka jakoi ja lajitteli postia Lielahdessa. Hän oli Postin ehdokas Vuoden kesätyöntekijäksi. Ei ihme, sillä esimiehensä Tampereen eri työpisteissä kehuvat miestä kilpaa ja myös asiakkaat ovat tyytyväisiä Iikan työhön ja palveluasenteeseen.

– Olen jakanut postia eri reiteillä autolla, polkupyörällä ja jakelukärryllä. Kesällä tein asiakkaille myös ruohonleikkuuta, joka oli kivaa vaihtelua työviikon varrella.

– Postityö on mukavaa, vaikka työpäivät voivat olla välillä aika rankkoja, jos postia on paljon. Uusissa jakelupiireissä on aina oma opettelemisensa, mutta kyllä ne ovat jääneet hyvin mieleen. Pyrin aina tekemään työt mahdollisimman hyvin. Se mikä on yhdessä sovittu myös pidetään. Parasta Postissa ovat työkaverit, joiden kanssa on kiva kälätellä vaikka mistä asioista. Myös esimiehet ovat reiluja.

 

sara-1.pngSara työskenteli kesän 2017 postitonttuna Joulupukin Pääpostissa, Napapiirillä, Rovaniemellä. Tämä oli jo kolmas kesä postitonttuna. 

– Töihini kuului asiakaspalvelua, postin lajittelua, hyllyjen täyttämistä, Joulupukille tulleiden kirjeiden käsittelyä sekä Joulupukin Pääpostin esittelyä niin vieraille kuin mediaryhmille, Sara summaa ja kuvailee Joulupukin Pääpostia aivan mahtavaksi työpaikaksi, johon voisi tulla uudelleen.

Työkavereiden mielestä Sara on loistava kesätyöntekijä, työpaikan auringonpaiste sateisenakin päivänä. Lisäksi häntä kuvataan asiakaspalveluorientoituneeksi, kielitaitoiseksi sekä vahvaksi tiimityöskentelijäksi. Hän ottaa aina huomioon niin asiakkaat kuin työtoverinsakin.

 

 

Michael.png

Michael työskenteli kesällä varhaisjakajana Vantaalla. 

– Perehdytys varhaisjakeluun oli käytännönläheistä. Kaksi ensimmäistä työvuoroa harjoittelin yhdessä kokeneemman lehdenjakajan kanssa. Opin käytännöt ja työn sisällön, jakelulaitteen käytön sekä kotiseudun jakel

upiirit ja olin valmis lähtemään reitille yksin.

Kokemuksena tämä kesätyö oli opettavainen ja varmuus lisääntyi työn myötä.  Auton käsittely sujuu nyt entistä paremmin ja lisäksi opin maltillisuutta. Yöaikaan täytyy noudattaa kiireettömyyttä virheiden välttämiseksi, vaikka jakelureitti onkin työtä täynnä. Parasta oli työkavereiden kanssa rupattelu ennen työvuoron alkamista. Ja se, että sain tehdä töitä öiseen aikaan.

 

tuulikki.png

Tuulikin kesätyöpaikka oli Postin pääkonttorissa Postintaipaleen toimistossa Finance Development -tiimissä. Työtehtäviin kuului erilaisia taloushallinnon tehtäviä.

– Parasta oli vaihtelevat työtehtävät, joissa sain käyttää hyväksi aiempaa kokemustani ja työskennellä itsenäisesti eri tyyppisten projektien ja ihmisten parissa. Voisin hyvinkin palata töihin Postiin, jossa on mahdollisuuksia oppia uusia asioita ja kehittää omaa ammattitaitoaan.

Tuulikki oli tervetullut tuulahdus Finance Development -tiimiin. Hän toi mukanaan tuoreita kehitysehdotuksia töiden tehostamiseen. Tuulikki uskalsi kyseenalaistaa, miksi asioita tehdään tietyllä tavalla. Juuri sellaista tekijää tiimiin etsittiin kesäksi.

 

 

Aatu.png

Aatu teki kesän ajan jakelun esityötä Keminmaan terminaalissa. 

Tehtäviin kuului vastaanottaa aamuisin saapuva posti, purkaa ja lajitella, kuin myös järjestää posti jakojärjestykseen ja tehdä osoiteselvityksiä. Perustehtäviensä lisäksi Aatu osoitti poikkeuksellista vastuunkantokykyä ottamalla vastaan kokeneemman työntekijän tehtävät vain kahden ensimmäisen viikkonsa jälkeen.

– Eniten pidin siitä, että kaikki olivat auttavaisia. Työtehtävät Postissa avasivat silmäni ihan uuteen maailmaan. Nyt ymmärrän, miten tämä koko yritys ja työt toimivat. Tämä voi tavallisesta tallaajasta tuntua helpolta työltä, mutta ei se aina ole. Parasta oli koko porukka, jonka kanssa sain työskennellä. Vaikka varhaiset aamut eivät olekaan parhaimpia puoliani, ei harmittanut herätä ja lähteä töihin.

 

Aiheet: Pinnalla

Tilaa päivitykset sähköpostiisi!