Kaikki artikkelit Palaa: Posti.fi
9.12.2016

Joulukortti tuo henkilökohtaisen lämpimän ajatuksen lähettäjältä, näin ajattelee tänäkin vuonna peräti 81 prosenttia suomalaisista. Ikä ei vaikuta kokemukseen juurikaan: aivan nuorimmista 80 prosenttia vastasi näin ja ikääntyneimmistä kokee samoin huimat 87 prosenttia.

Joulukorttien lähettäminen on meille suomalaisille yhteydenpitoa, joka lähentää ja vahvistaa suhteita. Vaikka emme olisikaan tekemisissä jokapäiväisessä arjessa, niin joulukortilla osoitamme, että täällä ollaan ja on kiva pitää yhteyttä. Lämmin ajatus kulkee kortin mukana.

Aikaisemmassa joulukorttitutkimuksessamme selvitettiin, että pahastutaanko todella, jos joulukorttia ei sukulaiselta tai ystävältä tulekaan? Vaan joulukorttipa on sellainen sympaattinen konsepti, että se ilahduttaa, muttei suututa. Jos ystävältä kortti joskus jääkin lähettämättä, ajatellaan, että sellaista sattuu, elämässä on kaikenlaisia tilanteita. Ja seuraavana vuonna kortti varmaan taas saapuukin.

Joulukortin lähettäminen, siitä nyt vaan tulee hyvä mieli! Ei ole ikäeroja tässäkään kokemuksessa. Nuori, vanha, keski-ikäinen ja ruuhkavuosissa pinnistelevä kokevat samaa joulun henkeen sopivaa mukavaa tunnetta siitä, että lähetti kortin ja ilahdutti vastaanottajaa. Aina emme edes tiedä, kuinka tärkeää se voi vastaanottajalle olla.

Kyselyn mukaan me koemme pikkuisen huonoa omaatuntoa, jos saamme kortin, emmekä ole sitä itse vastaanottajalle lähettäneet. Kannattaa lähetellä, muttei stressata.

Täällä talven pimeydessä me tarvitsemme joulua, sen valoja ja lämpöä. Ja kaikkea joulun tuomaa hyvää mieltä. Tunnelmallista joulun odotusta.

Johanna Rouhe, tuotepäällikkö, Posti

 

Aiheet: Blogi, Joulu

Tilaa päivitykset sähköpostiisi!