Kaikki artikkelit Palaa: Posti.fi
9.5.2018

Minna Immonen tunnetaan hehkuvista kukkakuvituksistaan, joista on tehty satoja postikortteja. Posti julkaisi 9. toukokuuta viisi Minnan kuvittamaa postimerkkiä, joiden aiheiksi hän valitsi omia lempikukkiaan, mm. ruusupionin, hortensian, unikon, kissankellon ja päivänkakkaran.

Kevät on juhlien aikaa ja Minnan uusimmat postimerkit sopivat erinomaisesti monenlaiseen muistamiseen oli kyse sitten rippi- tai ylioppilasjuhlista, häistä tai kihlajaisista, äitienpäivästä tai vaikka puutarhajuhlista. Kevään lisäksi kukkapostimerkit ovat suosittu vaihtoehto kaikenlaisiin onnitteluihin ympäri vuoden.

Minna tekee kuvituksensa vesivärimaalauksina eli akvarelleina.  ”Vesiväreillä saan kuviin juuri sopivan valon ja tunnelman sekä herkät värisävyt, jotka korostavat kukkien ominaislaatua. Pyrin tekemään aina kuvituksia, jotka koskettavat tunnetasolla. Vesiväreillä se onnistuu.”

Minna haluaa viestittää töillään iloa, muistamista ja hyvää mieltä. ”Postikorttien ja -merkkien välityksellä nämä asiat ovat helposti kaikkien ulottuvilla. Kukkakuvitukset sopivat hyvin sekä arkeen että juhlaan.”

Kuvituksensa Minna maalaa yleensä A4-kokoon, josta on helppo skaalata sopivan kokoisia kuvia eri tarkoituksiin. Postimerkkien suunnittelun apuna hän käyttää matkapuhelimen kameraa. ”Kännykällä otetusta valokuvasta näkee heti tuloksen sopivan pienessä koossa ja kuvituksesta voi karsia ylimääräiset yksityiskohdat pois.”

Kukkien lisäksi Immonen on maalannut paljon erilaisia luontoaiheita sekä maisemia ja taloja. ”Enkelikalenterit ovat  tosi suosittuja samoin keijukuvitukset. Nalleja olen piirtänyt myös paljon, mutta nyt nallebuumi tuntuu olevan vähän taka-alalla.” Minna-Immonen

Joulu on monille kuvittajille kiireinen sesonki ja erilaista jouluaiheiset kuvitukset työllistävät Minnaakin pitkin vuotta. Minnan kuvituksia nähtiin myös vuoden 2009 joulupostimerkeissä. Hän on tehnyt Postille lisäksi vuoden 2001 ystävänpäiväpostimerkit ja keväällä 2015 ilmestyneet fuksianpunaiset kukkapostimerkit.

Minna uskoo, että postikorteilla ja -merkeillä on edelleen oma paikkansa digitalisoituvassa maailmassa. – Perinteinen postikortti on kaunis ja perinteinen tapa muistaa ystäviä ja tuttuja, joita ei säännöllisesti tapaa. Lisäksi kortteja annetaan paljon lahjojen yhteydessä.

Minna Immosen kuvitusten myynnistä ja markkinoinnista on vastannut vuodesta 1984 lähtien perheyhtiö Minna-Kortti Oy, joka työllistää noin 10 henkilöä. Yritys myy Minnan suunnittelemia taidekortteja, kalentereita, julisteita ja useita muita tuotteita noin 400 jälleenmyyjäliikkeen ja oman verkkokaupan kautta Suomessa. Markettien korttikaupassa tehdään yhteistyötä Paletin kanssa. Minnan kuvituksia on nähty myös useissa Arabian astioissa ja Havin serveteissä.                          Kuva: Amanda Laukkanen

Minna-Kortin uusin tuote on Ihan sympaattisia tarinoita -kirja, jonka kuvituksista vastaa tietysti Minna ja tekstistä hänen aviomiehensä Lauri Laukkanen. – Kirjassa on lempeää huumoria ja 60 sympaattista tarinaa Laurin lapsuudesta.

 

 Julkaisupäivä 9.5.2018

Minna Immosen kauniit merkit ja kortit nyt verkkokaupasta

  Tästä kauppaan
 

Aiheet: Pinnalla

Tilaa päivitykset sähköpostiisi!