Kaikki artikkelit Palaa: Posti.fi
5.1.2018

Oli kaunis syksy, kun aloitin työt henkilökohtaisena avustajana. Halusin repäistä itseni irti edellisestä työstä, koska se aiheutti paljon stressiä. Olin miettinyt, minkälaista olisi olla henkilökohtaisena avustajana?

Aluksi tuntui epävarmalta hypätä tutuksi tulleesta päivärutiinista tuntemattomaan rutiiniin.

Huomasin kuitenkin pian, että hyppy tuntemattomaan osoittautui olevan pehmeä lasku inhimillisyyden ja ymmärryksen lisääntymiseen. Edessäni on lähimmäinen, hänellä on minulle jotain kerrottavaa. Kuuntelen. Haluan auttaa. Ei ole kiire mihinkään.

Minulla on toimivat kädet, näkevät silmät ja juoksevat jalat. Miksi en aiemmin lainannut näitä ominaisuuksia enemmän toisille? Hyvä mieli ja tyytyväisyys ovat ne, jotka minua kantavat. Tyytyväisyys siitä, että toinen saa ”nähdä” jotain uutta, ”kävellä” jossain uudessa paikassa tai tuntea käden lämmön olkapäällä. ”Olen tullut luoksesi, kerrohan, kuinka voin auttaa.” Näistä sanoista alkaa päiväni henkilökohtaisena avustajana.

Näen usein tuskan, näen myös äärettömän suurta sitkeyttä. Miten ihailenkaan näitä ihmisiä ja heidän päättäväisyyttään jaksaa mennä eteenpäin! Mietin, miten itse suhtautuisin elämääni, jos minulla olisi heidän kamppailunsa? Huomaan, että minulla on paljon opittavaa heidän sitkeydestään ja päättäväisyydestään.

”Tulen jälleen huomenna, ylihuomenna, ensiviikolla.” ”Tervetuloa, odotan sinua.” Minua tarvitaan, miten onnelliseksi se tekeekään!

Kirjoittanut henkilökohtainen avustaja Pirjo Jalkanen. Kuva kuvistuskuva. 

 

Katso Kotipalveluiden avoimet työpaikat täältä.

Aiheet: Kotipalvelut

Tilaa päivitykset sähköpostiisi!