Kaikki artikkelit Palaa: Posti.fi
5.12.2018

Henkilökohtainen avustaja toi Karin elämään itsenäisyyttä ja vähensi ikääntyvien vanhempien täyttä vastuuta arjen sujumisesta. Liikuntavammaisuus ei olekaan estänyt Karia opiskelemasta tai osallistumasta harrastelijateatteriin.

- Asenne on tärkeä. Vamma ei ole este, vaan mahdollisuus löytää ratkaisuja, toteavat Kari ja avustaja Meeri Posti Kotipalveluista. Kari kävi avustajan kanssa tuoreeltaan tutustumassa vasta-avattuun Kauppakeskus Rediin, ja ilahtui tilojen esteettömyydestä. Kari voi säädellä sähköpyörätuolin vauhtia polkimilla. Jalalla onnistuu myös tietokoneen käyttö.

Meeri_ja_Kari_pieni

Meerille työ avustajana on antanut paljon.

- Olen yllättynyt siitä, miten hyvin olen pärjännyt tässä työssä. Asiakkailta saa kiitosta ja yhdessä tekeminen on palkitsevaa. Oma näkemys on avartunut moniin asioihin. Tässä työssä rauhallisuus on tärkeää ja se, että ottaa ohjeita asiakkaalta vastaan. Eri asiakkailla on omat tavat ja toiveet avustamiselle, Meeri kuvailee.

Karin mukaan tärkeää on kuunteleminen ja hyvä fiilis. Henkilökohtainen avustaja avustaa arkiaskareissa asiakkaan tarpeiden mukaan.

- Asiakkaat arvostavat, että tekee parhaansa oli kyse ruuanlaitoista tai muusta arjen avusta. Peruskotitöiden taidot riittävät. Tässä tullaan toisen kotiin töihin, joten asiakkaan omaa reviiriä pitää kunnioittaa, Meeri kertoo.

Karin seurassa on avustaja 10 tuntia päivässä, kahdessa vuorossa. Kari ottaa avustajan vastaan sydämellisesti runoilemalla.

- Mikä on maailman kaunein tie? Tie sydämestä sydämeen. Mikä on se ajoneuvo, joka ajaa sitä tietä pitkin. Se on sana kiitos. Aina kun minua avustetaan, niin haluan lähettää sen kiitoksen sille avustajalle sydämestä sydämeen.

Posti Kotipalvelut on muun muassa Helsingin kaupungin vammaispalvelujen kumppani. 

Aiheet: Kotipalvelut

Tilaa päivitykset sähköpostiisi!