Kaikki artikkelit Palaa: Posti.fi
12.5.2017


Tervolassa asuva Marika Saari kirjoittaa ja lähettää muutamia postikortteja kerran kuussa. Aktiivinen korttien lähettäminen alkoi noin vuosi sitten. Aiemmin korttien lähettäminen oli lähinnä jäänyt joulukortteihin ja satunnaisiin ystävänpäiväkortteihin.

marikasaari.jpg

Marikan postikortti-innostus lähti liikkeelle ihan tavallisena arkipäivänä, kun hän törmäsi kylällä iloisesti kättään heiluttaneeseen postinjakajaan. Hän jäi miettimään, kuinka paljon iloa postikortit tuottavat sekä lähettäjälle että vastaanottajalle. Ja toisaalta sitä, kuinka paljon somen suosion kasvu ja digitalisaatio vähentävät perinteisen postin määrää.

Marika lähettää kortit pääsääntöisesti tuntemattomille, joskus mukana on myös tuttuja.

- Kun vastaan tulee joku kortti, mietin, kenelle ja minkä nimiselle ihmiselle tämä kortti voisi sopia. Sitten vain katson yhteystiedot Enirosta, Marika kertoo.

Korttien kirjoittamisessa parasta on Marikan mielestä kaikki, koko siihen liittyvä prosessi aina siitä lähtien, kun hän hankkii kortit ja merkit.

Tärkeintä on jakaa iloa, naurua ja hyvää mieltä

Marika ei laita kortteihin yhteystietoja, joten vastauksia kortteihin ei ole tullut. Mutta se ei olekaan tässä se juttu. Tärkeintä on jakaa iloa, naurua ja hyvää mieltä, piristää vastaanottajan päivää ja yllättää hänet. Ja saada myös muut kirjoittamaan kortteja ja sitä kautta säilyttää postinjakajien työt.

- Postinjakajat ovat aina niin ihania vastaan tullessaan. He tervehtivät aina aurinkoisesti hymyillen, Marika kehuu. Siksi haluaisinkin heittää haasteen kaikille: otetaan tavoitteeksi kirjoittaa edes se yksi kortti kuukaudessa!

Korttien lähettämisen lisäksi Marika jakaa iloa, naurua ja välittämistä myös työkseen. Sosionomiksi kouluttautunut Marika tarjoaa yrityksensä kautta muun muassa ohjelmapalvelua, enkeli-iltoja, voimauttavia naisteniltoja sekä positiivisuusvalmennusta.

- Annetaan ilon ja naurun kiertää!

postikortti.jpg

Aiheet: Pinnalla

Tilaa päivitykset sähköpostiisi!