Kaikki artikkelit Palaa: Posti.fi
21.2.2018

prh_merkki_rgb.png

Asiakasnäkökulma ratkaisi yrityspostinumeron valinnassa

PRH:n (Patentti- ja rekisterihallituksen) asiakkaille Arkadiankadun toimipiste oli tuttu käyntipaikka yli 20 vuoden ajan. Samaiseen osoitteeseen päätyivät myös lähes kymmenellä eri postilokero-osoitteella lähetetyt kirjepostit.

Vaikka viimeisen 10 vuoden kuluessa asiakkaat ovat siirtyneet valtaosin sähköiseen asiointiin, tulee kirjepostia edelleen merkittäviä määriä. Onhan asiakkaitakin paljon: vuosittain rekisteröidään yli 30 000 yritystä, yhdistyksiä on rekisterissä n. 135 000, patenttihakemuksia saapuu 2000 kpl vuodessa ja tavaramerkkihakemuksia yli 300 kuukaudessa.

Muuton yhteydessä PRH:n postiosoitteesta tuli ikuinen

– Kun PRH muutti uusiin toimitiloihin Sörnäisiin joulukuussa 2017, edessä oli aikamoinen aineistojen osoitepäivitys, kertoo asiakaspalveluesimies Marja Hakkarainen PRH:sta. – Yrityspostinumeron mahdollisuus nousi tässä yhteydessä esiin, koska postiosoite joka tapauksessa oli päivitettävä kaikkiin asiakirjoihin, lomakkeisiin, nettisivuille ja vaikka minne. Ymmärsimme, että Yrityspostinumero toisi ikuisen ratkaisun osoiteasiaan ja samalla pääsisimme eroon useista vuosien varrella tarpeettomiksi jääneistä postilokero-osoitteista.

icon-quote.png  Brändiämme vahvistava ikiosoite on fiksu ja kestävä valinta. 

Asiakasnäkökulma ratkaisi - kirjeposti tulee joka arkipäivä ja osoite on helppo

Postin Yrityspostinumero on virallinen osoite ja postinumero, joka muodostuu aluenumerosta ja yrityksen tai brändin nimestä. Yrityspostinumeron ovat ottaneet käyttöön jo monet virastot ja merkittävät yritykset.

– PRH:n kohdalla tärkeimmiksi kriteereiksi Yrityspostinumeron käyttöönotossa nousivat asiakaspalvelu- ja imagoseikat. Olemme määrätietoisesti kehittäneet palvelubrändiämme kansainvälisesti toimivana asiantuntijavirastona ja brändinäkyvyys on meille tärkeää.

icon-quote.png Oma, yksinkertainen postiosoite on asiakkaille helppo ja tunnistettava. Yksi erityisen tärkeä ominaisuus Yrityspostinumerossa on se, että kirjeposti jaetaan meille sen ansiosta joka arkipäivä, myös tiistaisin, kun Postin kirjejakelua ei muuten tehdä.

– Meille on tärkeää, että postitse tulevat lomakkeet ja hakemukset ovat samalla viivalla sähköisesti tulevien kanssa. Asiakas saa asiansa vireille joka arkipäivä, kumpaa tahansa kanavaa käyttäen. Myös työn organisoinnin kannalta on hyvä, ettei tiistai jää ´postittomaksi´ ja sitten keskiviikkona tulvisi kahden päivän postit käsittelyyn yhtäaikaisesti. Posti kuljettaa kirjepostin meille joka arkipäivä sovittuna aikana, mikä helpottaa töiden suunnittelua, toteaa Marja Hakkarainen.

00091 PRH – tyylikästä ja kätevää

– 00091 PRH -osoitteeseen siirtyminen on sujunut oikein hyvin. Alkuun tuli asiakkailta kyselyjä, että eikö tarvita enää katuosoitetta ollenkaan. No eipä! hymyilee Hakkarainen. – Tämä on ollut hyvä investointi tulevaisuuteen.

Postin kanssa yhteistyö sujui hyvin, saimme vastauksia kysymyksiimme nopeasti ja palvelu oli joustavaa. Voin vilpittömästi suositella tätä yrityksille, joille tulee paperipostia merkittävästi ja tarkoitus on palvella kaikissa kanavissa mahdollisimman tasapuolisesti. Meille ainakin tämä brändiämme vahvistava ikiosoite on fiksu ja kestävä valinta, sanoo Marja Hakkarainen.

 icon-quote.png Kyllä tämä on hintansa väärtti. 

 

Yksilöllinen ja ikuinen postiosoite

 
Yrityksesi näköinen "ikipostinumero" on käytössäsi niin kauan kuin haluat. Tutustu täällä
 

Aiheet: Asiakascase

Tilaa päivitykset sähköpostiisi!